Spritbilist kostede 13-årige Alexander livet

For to år siden blev den kun 13-årige Alexander dræbt af en spritbilist i Frederiksværk. Nu - to år efter - mødes hans mor, Cecilie Pedersen, for første gang med færdselsbetjent Jørgen Rath Nielsen, der tog sig af hende på ulykkesstedet.

Den 18. november 2013 er en dag, Cecilie Pedersen fra Frederiksværk aldrig glemmer. Og det er en dag, færdselsbetjent Jørgen Rath Nielsen heller aldrig glemmer.

Cecilies søn, den 13-årige Alexander, var på cykel på vej hen til aftensmad hos sin mormor, da hans unge liv blev slukket - han blev mejet ned af en lokal spritbilist.

Færdselsbetjent Jørgen Rath Nielsen var en af de første på ulykkesstedet. Cecilie kørte samtidig rundt i området for at lede efter sin søn, da han ikke var kommet hjem til mormor til tiden. Hun blev bekymret, da hun så de blå blink.

-Jeg spørger ham: Hvor slemt er det, og så siger han: Det gør mig rigtig ondt. Og så går min verden bare i stå, fortæller Cecilie Pedersen til TV 2 Lorry.

For første gang siden ulykken mødes de to igen, og TV 2 Lorrys reportere har fået lov til at være med under det rørende gensyn.

-Jeg har tænkt meget på Cecilie siden den dag, siger Jørgen Rath Nielsen, som også som privatperson tog ud til ulykkesstedet i dagene efter for at forsøge at forstå det meningsløse.

Siden den skæbnesvangre dag, har moderen og betjenten ikke set hinanden - men de husker hvert et sekund af den dag, de første gang mødte hinanden.

De to har valgt at stå frem og fortælle deres historier i et forsøg på at minde folk om ikke at køre, når de har drukket. I klippet herover kan du se Cecilies og Jørgens første møde to år efter ulykken - og på søndag kan du se hele historien i Søndagsmagasinet klokken 19.30 på TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere