Spritbilist kostede 13-årige Alexander livet

For to år siden blev den kun 13-årige Alexander dræbt af en spritbilist i Frederiksværk. Nu - to år efter - mødes hans mor, Cecilie Pedersen, for første gang med færdselsbetjent Jørgen Rath Nielsen, der tog sig af hende på ulykkesstedet.

01:34

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Den 18. november 2013 er en dag, Cecilie Pedersen fra Frederiksværk aldrig glemmer. Og det er en dag, færdselsbetjent Jørgen Rath Nielsen heller aldrig glemmer.

Cecilies søn, den 13-årige Alexander, var på cykel på vej hen til aftensmad hos sin mormor, da hans unge liv blev slukket - han blev mejet ned af en lokal spritbilist.

Færdselsbetjent Jørgen Rath Nielsen var en af de første på ulykkesstedet. Cecilie kørte samtidig rundt i området for at lede efter sin søn, da han ikke var kommet hjem til mormor til tiden. Hun blev bekymret, da hun så de blå blink.

-Jeg spørger ham: Hvor slemt er det, og så siger han: Det gør mig rigtig ondt. Og så går min verden bare i stå, fortæller Cecilie Pedersen til TV 2 Lorry.

For første gang siden ulykken mødes de to igen, og TV 2 Lorrys reportere har fået lov til at være med under det rørende gensyn.

-Jeg har tænkt meget på Cecilie siden den dag, siger Jørgen Rath Nielsen, som også som privatperson tog ud til ulykkesstedet i dagene efter for at forsøge at forstå det meningsløse.

Siden den skæbnesvangre dag, har moderen og betjenten ikke set hinanden - men de husker hvert et sekund af den dag, de første gang mødte hinanden.

De to har valgt at stå frem og fortælle deres historier i et forsøg på at minde folk om ikke at køre, når de har drukket. I klippet herover kan du se Cecilies og Jørgens første møde to år efter ulykken - og på søndag kan du se hele historien i Søndagsmagasinet klokken 19.30 på TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik