Sprængte hæveautomat: Pengene fløj rundt i luften

Natten til onsdag blev en hæveautomat sprunget i luften i Frederiksværk.

00:19

Video: Alarm112danmark.dk

Det er slut med at hæve penge i en automat i Frederiksværk. I hvert fald lige foreløbigt. Automaten, der lå i forbindelse med en Spar-købmand på Helsingevej, blev i nat sprængt. 

- Vi fik en alarm klokken 2.48. Det var en boksalarm, og da vi kom frem, kunne vi se, at der har været en bokssprængning, siger Henrik Alstrup, Vagchef ved Norsjællands Politi til Ritzau. 

Eksplosionen var voldsom og havde skabt både kraftig røgudvikling og en mindre brand, som brandvæsnet blev tilkaldt for at slukke. Butikken, som automaten sad i, blev også beskadiget, men den er ikke i fare for at styrte sammen. 

Læs også Hæveautomat sprængt: Murbrokker fløj 100 meter væk

 Som følge af sprængningen, fløj der kontanter rundt i luften, og de blev spredt godt i området. Men der er ingen grund til at blive fristet og gå på jagt efter rigdmom.

- Sedlerne er samlet op. Teknikerne kommer i løbet af morgenen, og indtil da vil der være afspærret, så der ikke bliver ødelagt beviser, siger Henrik Alstrup.

Læs også Bagmand havde stort doping-laboratorium i Frederiksværk

Det er uvidst, hvormange penge en eller flere gerningsmænd fik med sig fra sprængningen, og politiet har indtil videre kun få spor at gå efter.

- Et vidne oplyser, at man har set en formentlig sort Mercedes køre fra stedet. Det er, hvad vi ved, siger Henrik Alstrup.

Bilen skulle være kørt i retning mod Helsinge. 

Læs også Otte kaniner dumpet ved Frederiksværk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik