Skole i skrantende kommune vender udviklingen

Hundested Skole har på et halvt år oplevet en tilgang på over 30 elever. Det betyder, at skolens to 1. klasser nu bliver splittet op i tre.

Da de yngste elever på Hundested Skole mødte ind her til morgen, var det til en ny virkelighed. Skolens to førsteklasser er nemlig blevet til tre.

- Det er første gang i nyere tid, at vi har måttet lave en klassedeling - simpelthen fordi vi oplever en stor tilgang af elever på Hundested Skole, siger skoleleder Malene Nyenstad.

Skolelederen kan ikke finde anden forklaring på den store tilgang af elever, end at det skyldes flere nye tilflyttere, hvoraf en del familier tilfældigvis har børn på første klassetrin.

Dispensation til skattestigning

Tilflyttere er en appelsin i turbanen for Halsnæs Kommune. Her har man nemlig hårdt brug for skattekronerne.

Halsnæs Kommune har som en ud af kun fire kommuner i hele landet fået dispensation til hæve skatten til næste år. Det sker i form af den såkaldte dækningsafgift, der er en slags ejendomsskat for virksomheder.  

I kommunen er man naturligvis mere interesseret i at få pengene ind fra tilflyttere, og derfor har man i årevis forsøgt at tiltrække især børnefamilier til Halsnæs. 

30 nye elever på et halvt år

Indbyggertallet i Halsnæs Kommune ligger netop nu på det højeste niveau i kommunens historie, og på Hundested Skole betyder det, at der er kommet 30 nye elever fordelt på 0. til 8. klassetrin på et halvt år.

Selv om det koster ekstra at oprette en ny klasse, så har skolen valgt at prioritere dette, frem for at fortsætte med to meget store klasser.

- Jeg er sikker på, at der ville forsvinde børn fra skolen, fordi deres forældre ville tage dem ud, hvis vi beholdt de to store klasser, og det ville hverken være godt for børnene eller for os, når vi lige har fået en ny start her på Hundested Skole, siger Malene Nyenstad.  

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

værftshal

Kæmpedonation skal omdanne skibsværft til unikt uddannelsessted

murervaerksted_zbc_0

Sjællandsk uddannelsessted skal spare - nedlægger 45 stillinger

Morten Meldal

Københavnsk forsker vinder Nobelpris i kemi

20220918110928369_1000

Konrad har opfundet metode til at brødføde astronauter - kåret som Europas bedste forsker


Halsnæs


Forsiden lige nu

Se flere