Sjællands største hede med i Naturkanon

To naturområder i Lorryland er med i Danmarks nye naturkanon.

Melby Overdrev en smuk morgenstund. Foto: Halsnæs Kommune

15 steder i Danmark med helt særlige og unikke naturoplevelser, er blevet udvalgt til at være en del af Danmarks nye naturkanon. 

To af stederne ligger her i TV 2 Lorrys sendeområde. 

Vestamager og Øresund på Amager og Melby Overdrev og Tisvilde Hegn i Halsnæs Kommune. 

Klydesøen – Vestamager Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Og det er en ganske særlig natur borgerne i Købehavn og Halsnæs kan prale med. Området ved Melby Overdrev udgør Sjællands største lynghede og er kendetegnet ved et mangfoldigt plante-, insekt- og sommerfugleliv.

Det er tidligere brugt som skydeterræn af Forsvaret, men er nu til offentlig benyttelse.

I forlængelse af Melby Overdrev ligger Tisvilde Hegn, Danmarks ældste klitplantage med op til 250 år gamle skovfyr på prægtige mostæpper.

Der er etableret flere vandrestier i området, men borgere og besøgende har også mulighed for at opleve området og den velbevarede hede uden for stierne.

Læs også Fotografier af Esrum Sø sikrer Per titel som årets naturfotograf

Udvalgsformand for Miljø og Plan, Anja Rosengreen glæder sig over Halsnæs tilstedeværelse i Danmarks Naturkanon:

- Melby Overdrev er med sin velbevarede natur og status som største hede på Sjælland en af Danmarks helt store naturperler. Med sin plads i Danmarks Naturkanon og som eneste repræsentant fra Nordsjælland bliver det fastslået yderligere. Generelt gælder det for Halsnæs, at vi har rigtig mange skønne naturområder, og jeg håber, at naturkanonen vil åbne op for, at endnu flere af vores borgere og besøgende vil lægge vejen forbi vores områder, udtaler Anja Rosengreen.

Det er en jury bestående af blandt andre Frank Erichsen (bedre kendt som Bonderøven), Sebastian Klein og Johan Gotthardt Olsen fra Magtens Korridorer, der altså har udvalgt Melby Overdrev og Tisvilde Hegn som en af de 15 naturperler i Danmark. I alt har 30 steder været med i opløbet om at komme med i naturkanonen.

I Melby kan man ikke kun prale med noget af Danmarks bedste natur, man har også masser af ildsjæle, der blandt andet kæmper for at give Melby Station et nyt liv. 

00:43

Borgere kæmper for at give Melby Station nyt liv. 

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik