Sandskulptur-festival i gang: Særligt tårn tager pusten fra arrangør

For ottende gang åbner Hundested Sandskulptur Festival dørene op for en række imponerende og detaljerede sandslotte. En udgave af Babelstårnet er årets højdepunkt.

Foto: August Warrer

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

1 af 8

På Hundested Havn blev der for alvor gravet i sand fredag, da årets sandskulpturfestival tog sin begyndelse.

Festivalen, som startede i 2012 med ni skulpturer, kører nu for ottende sæson og nu med cirka 30 skulpturer og stor deltagelse fra udlandske kunstnere. 

Du kan se alle skulpturerne ved at klikke gennem galleriet øverst i artiklen.

Jeg har aldrig set noget lignende.

Christian Warrer, arrangør. 

Sidste år besøgte 62.000 Hundested under festivalsdagene, og i år kan gæsterne blandt andet glæde sig til at se kunstnerne arbejde i rødt sand under temaet 'mesterværker', hvor de har fået mere frihed til at kreere deres skulpturer. 

Især kommer en helt speciel udgave af Babelstårnet fra den bibelske fortælling til at sprænge rammerne for festivalen, lyder det fra arrangøreren. 

- Jeg synes, der er rigtig mange forskellige skulpturer i år, og nogle af dem er rigtig store og helt fantastisk flotte. Vi snakker meget om Babelstårnet, og jeg har aldrig set noget lignende, for det er i sandhed et mesterværk, siger Christian Warrer, der står bag Hundested Sandskulptur Festival. 

Plads til fortolkning

Hele idéen med oplægget til årets tema er, at sandskultptørerne skal tage historien et andet sted hen og levere egne fortolkninger af værkerne. 

Kunstnerne, der står bag årets værker, kommer fra hele verden, og selvom der er flere gengangere fra de forgangne år, er der også kommet nye spændende folk til Hundested for at sætte deres præg på festivalen. 

03:56

Nyheder

Luk video

- De vil gerne komme igen, for de er vilde med vores projekt her og den frihed, de får. Og så prøver de hele tiden med sund entusiasme at overgå hinanden, lyder det fra Christian Warrer, som også fortæller, at vejret op til festivalens åbning ikke har været helt optimalt, uden det dog har forvoldt nogle skader. 

Sandskulpturfestivalen har åbent fra den 10. maj til den 20. oktober fra klokken 10.00 til 19.00 alle dage.

Fakta om Hundested Sandskulptur Festival

  • Hundested Sandskulpturfestival startede i 2012 og kører for ottende sæson. Festivalen lagde ud med ni skulpturer og er nu oppe på cirka 30 skulpturer.
     
  • Besøgsrekorden for én sæson er 72.000 gæster (2016). Sidste år besøgte 62.000 gæster festivalen.
     
  • Skulpturerne er lavet af sand fra en grusgrav med en kantet struktur indeholdende ti procent ler. Sandet stampes hårdt sammen og danner en skorpe, så det kan tåle regn.

  Foto: August Warrer

  Foto: August Warrer

  Foto: August Warrer

  Foto: August Warrer

  Foto: August Warrer

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?