Nordsjællandsk kommune bedst i Danmark til at få flygtninge i arbejde

Det er i særdeleshed arbejdet med at få kvinderne i beskæftigelse man har succes med.

Nye tal fra Integrations- og Beskæftigelsesambassadørprojektet IBA, viser at Halsnæs Kommune topper listen over kommuner, der har får flest flygtninge i arbejde.

44 procent af nyankomne flygtninge og familiesammenførte flygtninge mellem 18-64 år i kommunen er kommet ud på arbejdsmarkedet, hvilket næsten er en fordobling siden projektets start i 2018.

Udvalgsformand for Erhverv og Beskæftigelse, Annette Westh glæder sig over udviklingen i Halsnæs Kommune.

- De nye tal viser med al tydelighed, at vi er lykkedes rigtig godt med de integrations- og beskæftigelsesindsatser, vi har sat i værk.

- Det er glædeligt, for vi ved, hvor vigtigt det er for en vellykket integration, at du som flygtning kommer ud og er en del af arbejdsmarkedet, men også at du får mulighed for at stå på egne ben og kan forsørge dig selv, siger Annette Westh i en pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune.

Kvinderne er godt med

Sammenlignet med de øvrige kommuner i projektet og kommuner uden for projektet, så har Halsnæs Kommune været dygtige til at få kvinderne i arbejde.

Mens det blandt mændene er 64 procent, der er kommet i arbejde, så er det 24 procent af kvinderne, der nu er ude på arbejdsmarkedet.

For de andre kommuner i projektet ligger gennemsnittet for flygtningekvinder i arbejde på henholdsvis 11% og 12% i beskæftigelse. På landsplan er det fortsat en generel tendens, at kvinder med flygtningebaggrund har en lavere beskæftigelsesgrad end mænd.

I Halsnæs er i alt 130 borgere i målgruppen for projektet, heraf 63 kvinder og 67 mænd.

Siden projektets start i 2018 har Halsnæs etableret en række indsatser, der skal styrke beskæftigelsen især blandt flygtningekvinder. Der er blandt andet lavet en barselscafé for integrationskvinder, netværkscafé og fritidsjobs til flygtninge under 18 år.

Indsatser der blandt andet har haft til formål at hjælpe flygtninge med at forstå det danske arbejdsmarked, hvordan man søger job, og at kvinder er en lige del af arbejdsmarkedet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik