Nødbehandlere i Hundested skal redde menneskeliv - før det er for sent

Sekunder og minutter kan redde liv - og nu kan borgerne i Hundested få endnu hurtigere hjælp ved hjertestop.

Nu kan nødbehandlere i Hundested rykke ud ved hjertestop. Foto: TV 2 Lorry

Fra alarm-opkaldet melder "hjertestop" til ambulanceredderne i Frederiksværk til de træder ud af bilen i Hundested, går der omtrent 15 minutter.

Men ikke længere.

Nu har byen, der ligger langs vandet med færgeoverfart til Rørvig på den anden side af Issefjorden udmunding, nemlig fået et team af nødbehandlere.

Nødbehandlerne i Hundested har eksisteret i flere år, men nu er de også blevet uddannet i hjerteredning, og kan derfor træde til med ned til ét minuts varsel i byen.

Det gør en enorm forskel for responstiden, lyder det.

Se TV 2 Lorrys indslag om den forbedrede hjælp i Hundested herunder:

01:16

Nu kan nødbehandlere i Hundested rykke ud ved hjertestop.

Luk video

Borgmester: Det bliver man rigtig glad for

- Vi ved, at jo kortere tid, man er om at få hjælpen, jo større chancer er der for overlevelse, siger Halsnæs' socialdemokratiske borgmester, Steffen Jensen, der glæder sig over tiltaget.

Nødbehandlerne kan nemlig køre ud efter blot et minut, og er kommet i stand gennem en ny aftale med Region Hovedstaden, Frederiksborg Brand & Redning og Halsnæs Kommune.

Selvom det er nyt, at nødbehandlerne må rykke ud til hjertestop, skal borgerne fortsat agere på samme måde, hvis det værst tænkelige uheld er ude, og ringe 112.

- Man skal huske på, at det, der er alternativet lige nu er, at der går rigtig lang tid før der kommer en ambulance ud til blandt andet hjertestop, siger borgmester Steffen Jensen og tilføjer:

- Så når man bor i Hundested, så tænker jeg rent faktisk, at man rigtig gerne vil have, at der kommer nogle uddannede folk ud rigtig hurtigt efter hjertestoppet - så det tænker jeg, at man bliver rigtig glad for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik