Naboer til kemikalieudslip: Flyt den virksomhed

En borgergruppe i Frederiksværk har i årevis forsøgt at få flyttet den virksomhed, der i går stod i flammer.

En eksplosion i virksomheden DeNova var onsdag årsag til at alle borgere i Frederiksværk skulle blive indendøre. Foto: TV 2 lorry

Borgergruppen i Frederiksværk vil af med virksomheden DeNova Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Christian Walther bor få hundrede meter fra den virksomhed i Frederiksværk, hvor en eksplosion var skyld i et kemikalieudslip.

Han er del af en borgergruppe, der i årevis har forsøgt at få flyttet affaldssorteringsvirksomheden DeNova og undervirksomheden Reaktor.

Vi har sagt til dem, at de skal stoppe med at lave de forsøg, som de havde gang i, indtil vi har fundet ud af, hvad der er sket

Anders Mørk Hansen, kommunaldirektør i Halsnæs Kommune

Naboerne har mange gange klaget til Halsnæs Kommune over støj og stank, men i går tilføjede branden endnu et kapitel til nabostridigheden. 

- Jeg så gerne, at de flyttede den langt ud på en mark, så den ikke var til fare for os alle sammen, lyder opfordringen fra naboen Morten Pommer. 

Læs også Eksplosion i Frederiksværk: Byen indhyllet i røg

Eksplosionen skete hos affaldssorteringsvirksomheden DeNovas undervirksomhed Reaktor, hvor de tester, om man kan lave plastik om til diesel. Naboerne opfordrer Halsnæs Kommune til at flytte virksomhede væk fra beboelsesområdet. 

Hos Halsnæs Kommune forstår de godt beboernes bekymring. De har nu givet DeNova et påbud:

- Vi har sagt til dem, at de skal stoppe med at lave de forsøg, som de havde gang i, indtil vi har fundet ud af, hvad der er sket, siger Anders Mørk Hansen, der er kommunaldirektør i Halsnæs Kommune. 

02:51

Kommunaldirektør i Halsnæs Anders Mørk Hansen forklarer her, hvad der skal ske fremadrettet efter Eksplosionen i virksomheden DeNova i går.

Luk video

Halsnæs Kommune er nu gået i gang med at undersøge, om alle tilladelser er blevet overholdt. 

Denova har i dag ikke vendt tilbage på TV 2 Lorrys henvendelse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik