Minister giver ekstra millioner til vanskeligt stillede kommuner

17 vanskeligt stillede kommuner har mandag fået tilsagn om særtilskud på i alt 360,4 millioner kroner. I TV 2 Lorrys sendeområde gælder det Albertslund og Halsnæs Kommune.

I Halsnæs Kommune er borgmester Steffen Jensen (S) en glad mand. Han har nemlig netop fået at vide, at kommunen har fået tilsagn om et særtilskud på 12 millioner kroner fra Indenrigs- og Boligministeriet.

- Vi er rigtigt glade for, vi har fået pengene. I særdeles fordi, der er skåret ind til benet på de nuværende budgetter. Det gælder specielt områder som udsatte borgere og handicappede, siger Steffen Jensen til TV 2 Lorry.

Og de 12 millioner skal da netop også bruges på dem.

- Det bliver på socialt udsatte børn og handicappede i kommunen. Det er nogle dyre områder på det kommunale budget, og med særtilskuddet kan vi nu frigive nogle midler, siger Steffen Jensen.

Penge til de kommuner med flest udfordringer

Kommuner i hele landet har haft mulighed for at søge om et ekstra økonomisk tilskud til budgettet for 2022.

Ved fordelingen af pengene har Indenrigs- og boligministeriet prioriteret at yde tilskud til de kommuner, hvor udfordringerne er flest og størst.

- Vi skal sikre sammenhæng og balance i det kommunale Danmark, så alle kommuner har nogenlunde lige muligheder for at løse deres opgaver. Regeringen rækker nu særligt ud til de kommuner, hvor der er mange udfordringer på én gang, eftersom særtilskud kan være med til at holde hånden under en udfordret økonomi, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i en pressemeddelelse.

I TV 2 Lorrys sendeområde har Albertslund Kommune også fået tildelt 12 millioner kroner.

Fakta: Særtilskudspuljen