Mand dømt for at true Joachim B. Olsen på Facebook

Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet, lyder det fra politikeren.

Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

En 53-årig mand fra Frederiksværk er ved Retten i Hillerød dømt for trusler fremsat på Facebook mod folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 53-årige, der ikke er tidligere straffet, fik en betinget dom på 30 dages fængsel efter i april 2017 at skrive på Facebook i en direkte besked til Joachim B. Olsen, at han ville give politikeren en på tuden, hvis han mødte ham.

Læs også Mand dømt for trusler mod DF-politiker

Sender alle trusler til politiet

Joachim B. Olsen er glad for, at manden fra Frederiksværk er blevet dømt og tager til efterretning, at det blev en betinget dom.

- Det er ikke i orden, at man truer demokratisk valgte folketingsmedlemmer med vold, fordi man ikke kan lide deres synspunkter og holdninger. Det er uacceptabelt, siger Joachim B. Olsen.

Trusler mod folkevalgte på sociale medier er et voksende fænomen, og Joachim B. Olsen oplever det med jævne mellemrum.

- Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet. Hverken folketingsmedlemmer eller andre borgere skal finde sig i det, siger Joachim B. Olsen.

Læs også Stor undersøgelse om chikane og trusler i politik sat i søen

Dødstrusler har før givet fængsel

Økonomi- og Indenrigsministeriet, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner er netop igang med at undersøge det reelle omfang af trusler mod danske politikere. 

Landets 2444 nuværende medlemmer af byråd har derfor fået et spørgeskema tilsendt, hvori de bliver spurgt, om de har været udsat for en eller flere af følgende former for krænkelser: chikane, trusler, hærværk, vold.

TV 2 Lorry har flere gange bragt nyheder om emnet - senest i september, hvor en lokalpolitiker fra Helsingør fik smadret sin bil. 

I marts fik en 29-årig 60 dages fængsel for dødstrusler mod Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth, der er EU-ordfører og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse. 

Tilbage i 2016 blev en kun 18-årig kvinde dømt for at have truet den konservative politiker Mai Mercado - ligeledes i en besked i Facebooks Messenger-app. 

Læs også 18-årig pige dømt for trusler mod politiker og lille baby

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik