Mand dømt for at true Joachim B. Olsen på Facebook

Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet, lyder det fra politikeren.

En 53-årig mand fra Frederiksværk er ved Retten i Hillerød dømt for trusler fremsat på Facebook mod folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 53-årige, der ikke er tidligere straffet, fik en betinget dom på 30 dages fængsel efter i april 2017 at skrive på Facebook i en direkte besked til Joachim B. Olsen, at han ville give politikeren en på tuden, hvis han mødte ham.

Sender alle trusler til politiet

Joachim B. Olsen er glad for, at manden fra Frederiksværk er blevet dømt og tager til efterretning, at det blev en betinget dom.

- Det er ikke i orden, at man truer demokratisk valgte folketingsmedlemmer med vold, fordi man ikke kan lide deres synspunkter og holdninger. Det er uacceptabelt, siger Joachim B. Olsen.

Trusler mod folkevalgte på sociale medier er et voksende fænomen, og Joachim B. Olsen oplever det med jævne mellemrum.

- Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet. Hverken folketingsmedlemmer eller andre borgere skal finde sig i det, siger Joachim B. Olsen.

Dødstrusler har før givet fængsel

Økonomi- og Indenrigsministeriet, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner er netop igang med at undersøge det reelle omfang af trusler mod danske politikere. 

Landets 2444 nuværende medlemmer af byråd har derfor fået et spørgeskema tilsendt, hvori de bliver spurgt, om de har været udsat for en eller flere af følgende former for krænkelser: chikane, trusler, hærværk, vold.

TV 2 Lorry har flere gange bragt nyheder om emnet - senest i september, hvor en lokalpolitiker fra Helsingør fik smadret sin bil. 

I marts fik en 29-årig 60 dages fængsel for dødstrusler mod Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth, der er EU-ordfører og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse. 

Tilbage i 2016 blev en kun 18-årig kvinde dømt for at have truet den konservative politiker Mai Mercado - ligeledes i en besked i Facebooks Messenger-app. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere