Lokale virksomheder melder sig ind i Annemettes affaldskamp

Annemette Eriksen er ikke længere alene om sin affaldsmission i Halsnæs. Nu støtter lokale virksomheder også op om affaldsheltinden.

I Halsnæs-området står Annemette Eriksen tit med sin skraldetang og sin plasticpose i vejkanten. Hun samler papir, plast og kaffekopper. Alt et skidt og skrammel, der ligger ved vejen. 

quote Jeg tænker, at jeg da godt lige kan gøre en ekstra indsats, så vi er lidt flere, der gør noget.

Maria Petersen

Hun har gjort det til sin mission at holde sin kommune ren - og hun får i øjeblikket masser af ros fra nogel af dem, som tilfældigt kommer forbi, når hun samler affald.

- En mand kørte forleden hen og købte blomster og chokolade til mig, mens jeg stod der med mine sække. Det var simpelthen så sødt, siger hun. 

I den seneste tid har hendes projekt for alvor spredt sig som ringe i vandet. Flere borgere og lokale virksomheder har nu også meldt sig ind i kampen.

Restauranter tilbyder "Affaldsheltene" mad og drikke efter arbejdet.... Og lokale butikskæder som Bygma, Stark og Spar støtter hendes projekt med plasticsække, veste, handsker, colaer og selvfølgelig de særlige skralde-tange. 

Se hele indslaget om Annemette Eriksens projekt her.

Flere affaldshelte melder sig

Med favnen fuld gør hun sig i dag klar til, at nogle af de borgere i Halsnæs, som selv vil samle skrald, kan komme forbi, hvor hun bor. Så de kan få noget af det donerede skraldeudstyr fra butikkerne

En af de "Affaldshelte", der dukker op for at hente noget, er Maria Petersen. Hun bor også i Halsnæs, og hun mener, at det er en god sag at kæmpe for.

-  Jeg tænker, at jeg da godt lige kan gøre en ekstra indsats, så vi er lidt flere, der gør noget. Jo flere vi er, jo mindre affald er der, siger hun.

Firmaet Mega Flex har også kastet sig ind i kampen og hjælper med at sikre, at de, der samler skrald, også kan komme af med deres fyldte poser.

-  Vi er med, fordi vi har mandskabet, vi har bilerne, og vi har den viden og logistik, der skal til. Og så er det jo et lokalt initiativ, så vil ville gerne være med, siger Jess Kjær Nielsen, der er indkøbschef.

Annemette Eriksen har sat en bevægelse i gang med et fællesskab omkring et godt formål...med opbakning fra det lokale netværk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Døde dyr_25-01-2021_14-00___ngsi

"Tag billeder og skriv": Efterlyser døde sæler og marsvin

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere