Lokale fodboldhelte fra sjettebedste række hyldet i Parken med 100.000 kr.

Lille klub fra Nordsjælland vil bruge præmiecheck på at opføre et klubhus.

I en måneds tid sidste sommer var grønsværen ved Stadionvej det absolutte samlingssted for Hundesteds fodboldinteresserede borgere.

Tre kampe i den prestigefyldte landspokalturnering gjorde det lokale fodboldhold Hundested IK til samtaleemne over køledisken i supermarkedet.

Og nu er der blevet endnu mere at tale om.

Hundested IK spiller til daglig i Serie 1, landets sjettebedste række, men nåede hele vejen til tredje runde i pokalturneringen, hvor et hold fra landets bedste række trods alt blev for stor en mundfuld. 

Det gjorde de blåblusede hundestedere til det hold fra Serie 1 og nedefter, der nåede længst i turneringen. Derfor blev holdet fredag hyldet på den helt store scene i forbindelse med finalen i selvsamme turnering mellem Brøndby og FC Midtjylland.

Fra klubskur til klubhus

Hundested IK’s bestyrelsesformand, Peter Fjeldal, modtog hæderen i pausen i kampen, der blev spillet i Parken i København, Danmarks nationalstadion. Lørdag har klubformanden endnu ikke fået armene ned. 

- Det betyder, at vi får et rygstød. Det hold har tidligere være klubbens samlingspunkt, og nu er det blevet hele byens samlingspunkt. Der er en rigtig stor stolthed over, at vi lavede den her præstation, siger Peter Fjeldal til TV 2 Lorry.

Med titlen som “Årets bedste serie-hold” følger intet mindre end 100.000 kroner. Et beløb, der får klubkassen til at svulme betragteligt - og sætter drømme i gang. 

- Vi håber på at kunne bygge et klubhus, siger Peter Fjeldal. 

Faciliteterne i Hundested IK er på nuværende tidspunkt svært begrænsede. Et mindre skur ved fodboldbanen fungerer lige nu som klubbens eneste egentlige fysiske rammer, mens omklædningen foregår i den nærliggende Hundestedhallen. 

Hundested IK håber på at kunne opgradere fra klubskur til klubhus.
Hundested IK håber på at kunne opgradere fra klubskur til klubhus.
Foto: TV 2 Lorry

"Vi var uovervindelige"

Klubbens spillere kan foruden udsigten til egne omgivelser nu også nyde godt et gevaldigt selvtillidsboost. Anfører Stefan Prio Sørensen var sammen med resten af holdet inviteret i Parken for at overvære finalen fredag, og de kunne tage hjem til Hundested med ranke rygge. 

- Vi var jo uovervindelige i den periode. Det her har givet os et godt skub fremadrettet. Lige nu ligger vi til oprykning (fra Serie 1 til Sjællandsserien, red.), og det har den her situation været med til, siger Stefan Prio Sørensen til TV 2 Lorry.

Trynede Danmarksseriehold

Eventyret begyndte, da anføreren og holdkammeraterne i august sidste år slog Boldklubben Union fra Danmarksserien (landets fjerdebedste række) ud i første runde af pokalturneringen med en hjemmebanesejr efter straffesparkskonkurrence på 6-3.

I anden runde fortsatte holdet med at imponere, da de ligeledes på hjemmebane slog Tårnby FF fra landets femtebedste række med 4-1. 

I tredje runde måtte Stefan Prio Sørensne og co. så endelig give fortabt, da det nordjyske Superligamandskab fra Vendsyssel FF kunne rejse fra Nordsjælland med en 3-0-sejr. 

Utrolig stolt

- Vi beviste, at vi kunne nedlægge nogle højere rangerede klubber på vejen mod de 100.000, inden Vendsyssel blev stopklodsen. Jeg synes, vi har gjort os fortjent til det. Som anfører er jeg utrolig stolt over at nå så langt og at kunne give klubben de 100.000 kroner, siger anføreren.

Pokalturnering for 2019/2020-sæsonen er allerede gået i gang. Og selvfølgelig - fristes man til at sige - har Hundested IK allerede avanceret fra første runde. Her blev Rosenhøj BK fra Serie 2 på egen hjemmebane på Avedøre Stadion nedlagt med 3-0.

På tirsdag venter så endnu et hold fra en højere rangeret række, når Glostrup fra Sjællandsserien drager mod nord til et møde med pokaldræberne fra Hundested. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

20_percent

playOL-skatere: Vi er bange for at køre ind i børnene

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere