Lokale borgere i kamp for kultursted

Gjethuset i Frederiksværk forstyrrer naboerne. Nu kommer husets støtter kulturstedet til undsætning

Flere naboklager kan nu føre til begrænsninger i antallet af koncerter og andre arrangementer i Frederiksværks musik- og kultursted, Gjethuset. Men nu samles der protestunderskrifter på livet løs for at bevare de mange aktiviteter.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På et døgn har flere end 1.000 skrevet under på en støtteerklæring til fordel for Gjethuset. Det sker på baggrund af en indstilling fra direktionen i Halsnæs Kommune, hvor man vil begrænse antallet af arrangementer efter naboklager.

Man har igennem længere tid undersøgt mulighederne for støjdæmpende foranstaltninger i huset, men det tiltag er altså blevet overhalet indenom af kommunens forslag om egentlige begræsninger.

Det er ifølge Frederiksborg Amts Avis frivillige fra huset, der har taget initiativ til underskriftsindsamlingen. Og i opfordringen til at skrive under,  hedder det: 

-Konsekvenserne ved disse ændringer kan i værste tilfælde medføre, at Gjethuset ikke kan gennemføre de musikalske arrangementer, som er fundamentet for driften af Gjethuset. Hvis ændringer gennemføres er det ikke kun Gjethuset der bliver ramt, men hele byen. Så derfor opfordrer vi til, at du støtter op om kommunens bedste kulturhus, ved at give din mening til kende overfor byrådsmedlemmerne inden det er for sent

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere