Lokal Rugby Klub hjælper med genåbning af skole

Rugby Klubben i Hundested har stillet deres lokaler og græsbaner til rådighed for Hundested Skole. Det har klubben gjort i et forsøg på at hjælpe skolen med at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Danmark skal gradvis genåbnes igen, og det sker ved, at folkeskolerne skal åbne op for børn, der går i 0. til 5. klasse, og det samme skal daginstitutionsområdet.

Sådan lød meldingen fra statsminister, Mette Frederiksen (S), på mandagens pressemøde.

Det har efterladt mange skoler og dagsinstitutioner med bekymringer og en masse arbejde i påsken, da meldingen gik på, at forældre allerede kunne aflevere deres børn i skole eller i dagtilbud onsdag efter påske.

I meldingen fra statsministeren er det også klart, at ingen skoler eller daginstitutioner bliver åbnet, hvis ikke Sundhedsstyrelsens udsendte retningslinjer bliver overholdt.

Mange og svære retningslinjer

Der er tale om retningslinjer, der kræver, at elever skal placeres ved borde, så der er to meter imellem eleverne. Hvor Sundhedsstyrelsen skriver, at det kan være nødvendigt at dele eleverne op i grupper og fordele dem i flere klasselokaler for at sikre den nødvendige afstand.

Retningslinjerne er mange og svære, mener skoleleder for Hundested Skole, Malene Nyenstad.

- Jeg tænker meget på, når børnene ser deres lærer på skolen igen, men ikke må give dem et kram, som de plejer. Der skal vi gøre os rigtig umage med at sige til børnene, fortæller Malene Nyenstad til TV 2 Lorry.

For mange skoler kan det være en hård nød at knække på så kort tid med alle de nye retningslinjer, da der er meget logistik, der skal gå op i forhold til, at der ikke må være ligeså mange børn samlet som normalt.

Det vigtigste for Malene Nyenstad er dog, at hun har klædt sine kollegaer godt på med information, når de skal tilbage og arbejde på skolen.

- Jeg skal gøre mine medarbejdere trygge ved situationen, fordi hvis de ikke er trygge ved det, så kan de heller ikke gå ud og være trygge voksne overfor børnene – og det skal de være, fortæller Malene Nyenstad.

Der er over 20 retningslinjer, som lærerne nu skal lære at overholde og samtidig lære børnene videre på skolerne. 

Lokal klub kommer til undsætning

I Hundested der ligger en lokal Rugby Klub, hvor der normalt er mange mennesker, som både færdes i klubbens lokaler og ude på græsbanerne, men ikke længere.  

Lige nu står klubbens lokaler og baner netop tomme, og det fik bestyrelsen i klubben til at tænke i andre baner, efter de havde hørt, at skoler og daginstitutioner nu skal være første led i genåbningen af Danmark.

Bestyrelsen besluttede derfor at stille klubbens græsbaner, klubhus og deres område til rådighed for Hundested Skole, nu når genåbningen af skolen skal ske. 

- Vi ligger ikke så langt fra skolen, så vi tænkte, at det kunne være en idé at Hundested Skole kunne få en klasse eller nogle elever herud. Vi må alligevel ikke bruge området, så det ville vi gerne hjælpe med, fortæller Peter Rohde, der er presseansvarlig for Rugby Klubben, til TV 2 Lorry.

Peter Rohde fortæller videre, at han vil tro, at der er plads til omkring 1 – 1,5 klasse derude, hvor der er en overdækket terrasse, skovområde og strand i nærheden, som eleverne kan benytte.

Elever fra Hundested Skole kan få undervisning i det fri, nu hvor Rugby Klubben stiller deres klubhus til rådighed.
Elever fra Hundested Skole kan få undervisning i det fri, nu hvor Rugby Klubben stiller deres klubhus til rådighed.
Foto: Peter Rohde

Det er i den grad også noget, som der er faldet i god jord hos skolelederen på Hundested Skole. 

- Det er fantastisk, fordi det i virkeligheden er alt den opbakning, som vi kunne ønske os at få, nu hvor vi skal i gang med den svære opgave med at starte skolen op igen og overholde alle retningslinjer, fortæller Malene Nyenstad.

Fremadrettet skal skolelederen nu sammen med sine medarbejdere finde ud af, hvordan tilbuddet bliver udnyttet bedst muligt, så flest børn får glæde af det.

Malene Nyenstad fortællere videre, at det er nemmere for børnene at få nye regler at vide, når de også skal være i nye lokaler, så det her er en stor mulighed for skolen. 

Mange af lærerne på Hundested Skole er allerede begyndt at tænke på, hvilke lege de kan lave med eleverne på de grønne arealer.
Mange af lærerne på Hundested Skole er allerede begyndt at tænke på, hvilke lege de kan lave med eleverne på de grønne arealer.
Foto: Peter Rohde

Hvis vi kan skabe mulighed for, at ungerne får det godt, så gør vi det, fortæller Peter Rohde, og fortsætter ved at fortælle, at bestyrelsen kastede idéen ud, og nu kan andre være med til at dele den, så flere kan hjælpe skolerne rundt omkring.

Skolerne forventes genåbnet enten sidst i uge 16 eller fra mandag i uge 17. Den samlede plan for genåbningen forventes at være på plads i løbet af lørdag den 11. april, og så vil forældre modtage information i Aula, Tabulex og på Halsnæs kommunes hjemmeside.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere