Liseleje: Nu vrimler det med fisk og planter

Et 50 meter langt stenrev er blevet det rene paradis for både smådyr, fisk og planter. Marinebiolog er derfor svært glad for at Kystdirektoratet efter en lang kamp endelig gav efter.

Der er tale om en ren succeshistorie på stranden i Liseleje ved Frederiksværk.

To et halv år efter det lokale kystbeskyttelseslag lagde sidste sten til 13 bølgebrydere og et 50 meter langt stenrev, fornægter resultaterne sig ikke.

Både antallet af dyr og planter er mangedoblet, stranden er blevet bredere og vanddybden er faldet til det halve på grund af øget sandaflejring. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det viser den rapport om miljøeffekterne, som laget har fået udarbejdet og sendt til Kystdirektoratet.

Rapporten, er udarbejdet af marinebiolog Knud Fischer og afrapporteringen var en del af betingelserne for en godkendelse af projektet.

- Det var en hård kamp med Kystdirektoratet at få godkendt revet, fordi Kystdirektoratet med næb og klør kæmper for, at kystsikring skal ske ved sandfodring. Men vores nye undersøiske stenrev, der går skråt ud i havet mod nordvest, har ændret strømforholdene inde under kysten. Det betyder, at hverken stormene Carl eller Bodil har gjort skade her. Revet dæmper bølgerne ved at få dem til at brække længere ude, siger lagets formand Frits Thaulow til Frederiksborg Amts Avis.

Kystsikringslaget har planer om at anlægge yderligere to stenrev på den 2,7 kilometer lange strækning af kysten ved Liseleje, som lagets 91 medlemmer dækker, men har endnu ikke søgt om tilladelse til projekterne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik