Lægeaftale stopper: Ingen lægeaftaler i Halsnæs

Halsnæs Kommune har forsøgt at sikre pladser hos lokallægerne til flygtninge og nytilflyttere. Ordningen var ulovlig og ophører straks.

En aftale mellem Halsnæs Lægelaug og Halsnæs Kommune har siden juni 2015 sikret, at flygtninge og nytilflyttere kunne komme til lægen, selvom kommunens lægehuse har haft stop for tilgang af andre patienter.

Den aftale er nu droppet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er kommet frem på sekretariatsniveau i de tre organisationer PLO, regionen (Hovedstaden,red.) og KL, at den administration, vi har kørt (...), ikke er i overensstemmelse med lovgivningen for ligebehandling, siger Bjørn Madsen, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Halsnæs og praktiserende læge i Frederiksværk.

Når aftalen er væk, er der ikke længere mulighed for, at tilflyttere og flygtninge kan komme til lægen i Halsnæs. Dertil er kommunens lægehuse alt for pressede.

De akutte lægeproblemer er havnet på dagsordenen i Region Hovedstaden, og borgmesteren i Halsnæs Kommune forventer, at der kommer en løsning i april på det, han kalder en »beklagelig situation«.

- Vi er i tæt dialog med regionen på flere planer. Jeg ved, at de på deres møde i april har lægesituationen i Halsnæs på dagsorden. Jeg forventer, at det møde munder ud i klar beslutning fra regionens side, om hvad de vil gøre ved det, siger borgmester Steen Hasselriis (V).

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Region Hovedstaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere