Johan møder sit sponsorbarn fra Benin: Det er så dejligt

Det var en taknemmelig ung mand fra det vestlige Afrika, der i dag mødtes med den danske mand, der har bidraget til hans opvækst.

For to måneder tikkede der en usædvanlig e-mail ind hos Børnefonden.

Den var fra Gildas Houmanou fra Benin, der gennem sin opvækst har haft en sponsor i Danmark. Præcis som mange tusinde børn i fattige lande.

Gildas Houmanou arbejder i øjeblikket på sin ph.d.-afhandling på Københavns Universitet, og nu vil han gerne møde den mand, der har betydet så meget for ham.

- De betalte skolepenge. De betalte skoleuniform, og de betalte for alle vores skolebøger. Sponsoren var en, vi aldrig så. Og hvert år ved juletid plejede vi at lave tegninger, som Børnefonden sendte til sponsoren. Nu glæder jeg mig bare til at møde ham, fortæller han, da han sammen med TV 2 Lorry er på vej til Hundested.

quote Jeg blev så glad for at høre, at det nytter noget og at det virkelig gør en forskel, at jeg har betalt de penge

Johan Alsing, sponsorfar, Hundested

Finansierede fire børns skolegang

Her bor Johan Alsing, der arvede sit første sponsorbarn efter sin mor og nu har sit tredje Børnefonden-sponsorat.

Langt fra den fattige fiskerby i Benin, hvor det langtfra lå i kortene, at Gildas Houmanou skulle i skole og senere på gymnasiet og universitetet. Nu er han 27 år og har en masteruddannelse i molekylær bakteriologi.

- Jeg blev så glad for at høre, at det nytter noget, og at det virkelig gør en forskel, at jeg har betalt de penge. Nu læser han noget, der måske kan hjælpe endnu flere i Afrika, siger Johan Alsing.

Hans sponsorat har ikke bare dækket skolegangen for Gildas, men for hele fire børn i den fattige vestafrikanske by.

quote Det var så dejligt at møde ham og se, at han er sådan en rar mand

Gildas Houmanou, tidligere sponsorbarn, Børnefonden

Vil stifte en fond

Gildas Houmanou fortsætter sine studier i København de kommende tre år, og i dag blev et nyt bånd knyttet.

- Jeg vil da holde kontakt med ham og se ham under lidt mere private former, siger Johan Alsing.

- Det var så dejligt at møde ham og se, at han er sådan en rar mand, supplerer Gildas Houmanou.

Gildas Houmannou har sat sig store mål for sin forskning og har allerede nu planer om at stifte en fond, der skal opnå samme resultater som Johan Alsing og Børnefonden.

- Nogle gange har man brug for en rollemodel, når man vil sætte sig et mål. Og jeg tænker, at han er blevet en ny rollemodel for mig. Sidst jeg mødte Børnefonden fortalte jeg dem, at når det bliver muligt, vil jeg også være sponsor, siger Gildas Houmanou.