Jackpot-feber: Lykkeriddere valfarter til landets heldigste by

Hele fire personer har vundet millioner i landets heldigste by. Det har skabt kø i en kiosk i Frederiksværk, hvor alle vi være millionærer.

03:25

Målt på antallet af indbyggere er Halsnæs den kommune i landet, hvor der er flest vindere i Eurojackpot. Sidste fredag skete det igen. Et ægtepar kunne stikke mere end 18 millioner kroner i lommen.

Halsnæs har vist sig at være en særdeles heldig kommune.

Fire mennesker har vundet mange millioner i Eurojackpot, og det gør Halsnæs til den heldigste kommune målt på indbyggere.

Folk snakker hver dag om, om det er dem, som vinder pengene

Zaineb Rahi, frisør hos Herresaksen i Frederiksværk

Det held har fået flere lykkeriddere til at tage turen til Halsnæs for at købe deres kupon til denne uges Eurojackpot, hvor man kan vinde svimlende 570 millioner kroner. Det skaber køer hos kiosken i Kvickly i Frederiksværk, hvor man har spyttet lotto-kuponer ud hele ugen.

- Vi ligger vandret i øjeblikket, siger Bente B., som bestyrer kiosken i Kvickly. Hun kalder det en decideret Jackpot-feber, der raser i øjeblikket.

- Jeg havde en kunde for en halv time siden, som kom hen til mig og spurgte, om jeg var klar over, at han var kørt hele vejen fra Roskilde for at købe en lotto-kupon af mig. Det er meget sjovt, siger hun. 

Læs også Danmarks heldigste by? Her sælges flest vinder-kuponer

En vinder-by

Så sent som sidste fredag vandt et ægtepar intet mindre end 18 millioner kroner.

- Manden havde sin kone med sig, da han fandt ud af, at han havde vundet. Hun vidste ikke, hvordan det foregik, så hun spurgte os, om hun bare skulle over i kiosken og have alle pengene kontant. Det var ret sjovt, siger Zena Masri, der også arbejder i kiosken i Kvickly.

Sidste år vandt ægteparret Leif og Aase fra Ølsted også hele 114 millioner kroner, og de mange millioner i én by, får folk til at snakke - og håbe. 

Talk of the town

Frisøren Zaineb Rahi kender en del til kundernes drømme:

- De snakker hver dag om, om det er dem, som vinder pengene, fordi der er så mange, der har vundet i Halsnæs Kommune, siger Zaineb Rahi, som sammen med sin mand har frisørsalonen Herresaksen.

Læs også Lottomillionærer giver penge til lokalsamfundet

Hendes mand tror ikke, at der er held i vandet i Halsnæs.

- Jeg tror ikke, det har noget med held at gøre. Jeg tror, det er fordi Halsnæs er en fattig kommune, og så drømmer folk om at vinde i Lotto. Så der bliver nok spillet mere her end i andre kommuner, siger han.

Overfor frisøren i gågaden ligger værtshuset Generalen. Her er der delvis enighed om frisørens udlægning: 

Læs også Lottomillionærer får ubehagelige henvendelser

- Halsnæs er et af det mest udsatte område i hele Nordsjælland, så der er flere, der spiller. Måske går de med håbet om at vinde for at få en bedre hverdag og kunne gøre nogle andre ting, end de plejer, siger Lærke Gulbrand, som sidder i baren.

Slagter Duelund i gågaden har også investeret i kuponer til aftenens trækning:

- Ja, jeg vil da gerne vinde de 570 millioner kroner, så selvfølgelig lægger man da lige en mønt en gang imellem. Og min kone har lige skrevet, at jeg skal huske at købe to kuponer til i aften, siger slagter Morten Duelund.

Her kan du se, hvordan man reagerer, når man lige har vundet 114 millioner kroner.

01:20

Vinderen af en Lottogevinst på 114 millioner valgte i dag at stå frem i Superbrugsen i Ølsted. Sammne sted som han i sidste uge købte den gyldne lottokupon.

Luk video

Kæmper om millioner med hele Europa

  • Puljen er så stor, fordi du kæmper om pengene med hele Europa, der alle kan købe kuponer til Eurojackpot.
  • I Eurojackpot vælger du fem tal og to ekstra tal for at vinde 1. præmien. Du skal vælge de fem hovedtal blandt tallene 1-50 og de to stjernetal blandt tallene 1-10.
  • Er der ingen vindere af førstepræmien, vokser puljen uge for uge. Når førstepræmiepuljen når 570 millioner kr. efter gevinstafgiften, bliver det overskydende fordelt til 2. præmiegruppen.
  • Trækningen af vindertallene i Eurojackpot sker hver fredag i Helsinki.
Kilde: Danske Spil

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik