Ildsjæl fra Hundested giver julehjælp til trængende familier

Mia Michelle Løvhøj fra Hundested ville hjælpe værdigt trængende i julen. Nu kan hun snart aflevere en julekurv til 13 familier på Sjælland.

Julen er en tid, som de fleste associerer med god mad, gaver og hyggestunder med dem, man har nærmest. Men for mindre velstillede familier kan det også være en tid med stress over de ekstra udgifter og forventninger.

Det ved Mia Michelle Løvhøj fra Hundested. Da hun var barn, havde familien ofte ikke råd til et juletræ, men måtte i stedet nøjes med at hænge pynten op på grangrene, der var stukket ned i en mælkejunge.

Og da hun sidste år deltog i et julehjælpsprojekt, gik det op for hende, at der stadig er mange familier, der har svært ved at få råd til julen.

- Jeg synes bare, noget skulle gøres, og så vil jeg gerne gøre mit til, at der er nogle familier, der bliver lidt glade, siger hun til TV 2 Lorry.

Samler ind over Facebook

Derfor startede hun i marts måned Facebook-siden "Julehjælp til dem der har brug for den!"

Her erklærede hun, at det var hendes mål at samle nok penge ind til at kunne give en komplet julemiddag til mindst 10 familier.

Siden da har Mia Michelle Løvhøj modtaget mere end 30 henvendelser, og takket være en indsamling der har rundet de 8.000 kroner, kan hun i år levere en julekurv til 13 familier på Sjælland.

Med et job ved siden af sit frivillige julehjælpsprojekt er der også rigeligt med arbejde at tage fat på, når julekurvene skal laves og deles ud.

- Det har heller ikke været uden stress i hvert fald, og jeg har mange sjove drømme om natten, om at jeg glemmer at købe grødris, siger hun grinende til TV 2 Lorry.

Mange vil hjælpe

Heldigvis er der mange i lokalområdet der gerne vil hjælpe, og flere har allerede tilbudt at agere chauffør, når kurvene skal køres ud til dem, der ikke selv kan hente den.

- Det er ikke alle folk, der kan give penge, men de kan godt give en køretur, så det er jeg rigtig taknemmelig for.

Men selvom der er rigeligt med arbejde der skal gøres, så har Mia Michelle Løvhøj ikke tænkt sig at stoppe her:

- Jeg kan jo se, hvor meget der har været brug for i år, så jeg tænker, at næste år, så kan vi gøre det endnu bedre og større, siger hun.

Du kan se hele reportagen om det nye julehjælpsprojekt i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere