Halsnæs-veje får nye striber og lavere hastighed

Halsnæs kommune omlægger landeveje til såkaldte 2-1 veje

Sådan kommer flere vejstrækninger i Halsnæs til at se ud. Foto: Halsnæs Kommune.

Nogle af vejene i Halsnæs kommer til at skifte udseende i de kommende. dage. For efter renovering af asfalten har Halsnæs Kommune besluttet, at vejene skal skifte status - de bliver til såkaldte 2-1 veje.

2-1 skal læses som "2 minus 1" - og det indebærer at den ellers velkendte midterlinje skiftes ud med to stiplede linjer i hver side af vejen. På ydersiden af dem er der plads til fodgængere og cyklister, mens bilerne så skal køre i et enkelt spor på indersiden. Når de møder hinanden kan de ikke passere og skal så - efter at have set sig for - trække ud over de stiplede linjer for at give plads til hinanden.

Halsnæs Kommune oplyser på sin hjemmeside, at hastighedsbegrænsningen på de berørte veje dermed også sættes ned fra de nuværende 80 kilometer i timen. En vej må nemlig ikke have 2-1 status med mindre hastighedsbegrænsningen er 60 eller derunder.

Halsnæs Kommune argumenterer for projektet ved at påpege, at ændringen giver større tryghed for især de bløde trafikanter. Og særligt i sommerhalvåret kan der være mange af dem på de berørte veje. Derfor vil der også være strækninger, hvor hastighedsbegrænsningen sættes helt ned til 40.

Læs også Historisk bro lukkes for biltrafik i over to måneder

Vejstrækningerne, der får ny status som 2-1-vej, er Lille Karlsmindevej fra Hesseløvej til Nødebovejen, hele Nødebovejen og Tollerupvej fra Nødebovejen til Kroghøjvej samt Torpmaglevej.

Det er ikke alle, de har stiftet bekendtskab med 2-1 princippet på vejene. Men så er der hjælp at hente i en lille video fra Vejdirektoratet.

Hvad er 2-minus-1-veje%3F

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik