Halsnæs forventer at lukke alle skoler og fritidstilbud

Halnæs Kommune har netop fået lukket en SFO af Styrelsen for Patientsikkerhed som følge af covid-19. Kommunen forventer snart at må lukke alle skoler og fritidstilbud.

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Halsnæs Kommune påbud om at lukke SFO’en på Magleblik Skole fra og med i morgen den 31.marts til og med den 5. april.

Det skriver kommunen på sin Facebook-side.

Påbuddet skyldes stærkt stigende smitte, der er konstateret den seneste uges tid, særligt blandt elever og ansatte på Magleblik Skole i Frederiksværk.

Smitten er dog også stigende i resten af Halsnæs, som med 239,7 smittede per 100.000 indbygger lige nu ligger nummer fire på listen over de hårdest ramte kommuner i landet.

Halsnæs er i øjeblikket kun overgået af kommunerne Ishøj, Gladsaxe og Høje-Taastrup, der hver især og har måttet lukke alle skoler og fritidstilbud.

Forventer samme skæbne

Halsnæs Kommune forventer nu samme scenarie.

Kommunen forventer således, at der snarest vil komme yderligere påbud om lukning af samtlige skoler og SFO’er i kommunen fra 31. marts til 11. april.

- Vi kender ikke de nærmere detaljer om dette påbud endnu, da vi endnu ikke har modtaget det officielt, skriver kommunen på Facebook.

Hør reaktionen fra Halsnæs Kommunes borgmester i dette indslag. Artiklen fortsætter under videoen.

Corona-situationen i Hovedstadsområdet


TV 2 Lorry har været i kontakt med Halsnæs Kommunes presseafdeling, som oplyser, at kommunen tirsdag har modtaget en skrivelse fra Styrelsen fra Patientsikkerhed.

Af skrivelsen fremgår det, at styrelsen "agter" at lukke alle skoler og fritidstilbud i Halsnæs Kommune frem til foreløbig den 12. april.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil først melde endeligt ud onsdag, oplyser kommunen til TV 2 Lorry.

Lå tæt på nul

Tilbage i midten af februar var smittebilledet et helt andet  i den nordsjællandske landkommune, som en overgang var meget tæt på at runde nul smittede.  

Men den seneste tid har dette markant ændret sig.

- Nu har vi ligget ekstremt flot i lang tid, og nu er der noget, der er smuttet. Smitten er steget ret markant den seneste uge, og den er særligt høj i Maglehøj, sagde formanden for Halsnæs Kommunes Sundhedsudvalg, Michael Thomsen (V), mandag til TV 2 Lorry.

Boligområde med blandet etnicitet

Maglehøj i Frederiksværk er ifølge udvalgsformanden et boligområde med en blandet etnicitet. Områder med høj andel af borgere med anden etnisk baggrund end dansk har i flere tilfælde været plaget af høje smittetal. 

Det skyldes ofte flere forhold - blandt andet at disse borgere arbejder i job, hvor risikoen for at blive smittet er særlig høj.

Halsnæs Kommune har på baggrund af udviklingen i boligområdet Maglehøj igangsat flere initiativer. Der er indsat såkaldte testambassadører, som går rundt og taler med folk og opfordrer til test.

- Vi har også sat massivt ind med test. Vi har indgået aftaler med et privat testfirma, og derudover kommer der en testbil fra regionen tirsdag og onsdag i bebyggelsen, lød det fra udvalgsformand Michael Thomsen mandag.


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Borgmester, Hørsholm Kommune, Morten Slotved (Kons)

playHørsholms borgmester kræver genåbning: "Vi har inddæmmet smitten"

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere