Halsnæs-borgmester vil give bankgarantier til borgeres kystsikring

Venstreborgmester fra Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis, vil udstede kommunale bankgarantier til de borgere, der har svært ved at låne penge til kystsikring.

Hvad gør man, hvis ens borgere har svært ved at låne penge til en kystsikring? Man stiller dem en bankgaranti, så de kan låne på favorable vilkår.

quote Nogle gange er store forkromede løsninger svære at få gennemført, men den her løsning er mindre og lettere tilgængelig

Steen Hasselriis (V), borgmester i Halsnæs

Sådan lyder planen fra Steen Hasselriis (V), borgmester i Halsnæs Kommune, der nu vil forsøge at sætte skub i kystsikringen ved at sikre sig, at folk har pengene til at gennemføre det.

- Det er en måde at rykke hurtigere på, og det er også en mere pragmatisk tilgang. Nogle gange er store forkromede løsninger svære at få gennemført, men den her løsning er mindre og lettere tilgængelig, siger borgmesteren til DR P4 København. 

Borgmesteren kan dog meget vel ende i samme situation som Roskilde Kommune, hvor klager til blandt andet Natur- og Miljøklagenævnet har forsinket deres kystsikringsprojekt.

Netop det frygter Frits Thaulow, som er formand for Hyllingebjerg-Liseleje Kystbeskyttelseslaug.

- Idéen om kommunale bankgarantier er ikke dårlig, men hvis det hele stadig afhænger af klagebehandlingen, så frygter jeg, at vi først er klar med en løsning i 2020, og der er flere huse faldet i vandet på det tidspunkt, siger han til DR P4 København.

Ifølge det forslag som Steen Hasselriis vil stille, skal lodsejerne have mulighed for at låne til en rente på 1,5 procent over 25 år. Borgmesteren regner i alt med at bankgarantien er på 30 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere