Golfklub med pelset advarsel: "Pas på rålam på banen"

Golfspillerne i Halsnæs skal i denne tid tage et ekstra blik på banen, inden de skyder. Der er nemlig små, søde og bløde forhindringer på greenen.

Greenkeeperne hos Assebo Golf Club er vant til lidt af hvert, når de tidligt om morgenen tager hul på dagens arbejde. 

Jævnligt sker det, at flokke af krondyr overrasker dem i morgendæmringen, og grævlinge kan også rumstere rundt i lundene.

Men forleden morgen var det dog et nyt syn, der mødte de morgenfriske medarbejdere.

- Der lå et helt nyfødt og meget træt rålam på banen. Normalt ligger de ude i det høje græs, men det her lå midt i det hele, siger Annie Christensen, der er klubsekretær, til TV 2 Lorry. 

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er der mange rålam lige nu, og de bliver jævnligt efterladt af deres mor og ligger derfor alene. Men lammene er ikke i nød. 

Det skyldes, at rådyrenes små unger stadig er lidt ustabile i benene, og at de derfor ofte gemmer sig i græs og buskadser, mens deres mor er borte for at spise. 

Rålammet på Asserbo Golf Club havde dog valgt at hvile de trætte stænger et lidt uheldigt sted. 

- Vores greenkeepere kontaktede nogle gode, kloge mennesker, der oplyste dem om, at de kunne skubbe lidt til rålammet, så ville det rejse sig op og gå ind i det høje igen. Så det gjorde de, og det flyttede sig. 

Men selvom det lille lam kom ind i sikkerhed for flyvende golfbolde, har golfklubben alligevel lagt en advarsel op på sin Facebookside. 

(Artiklen fortsætter under videoen) 

Det er Assebo Golf Clubs chefgreenkeeper, Steen Mikael, der har filmet det lille rålam. 

- Det er meget rart, at vores medlemmer er klar over, hvad der sker, og at vi har styr på det. Det kunne jo være, at det kunne finde på at lægge sig ud igen, og så skal folk jo lade det være, siger Annie Christensen til TV 2 Lorry. 

Kontakt Dyrenes Beskyttelse, hvis du kan se sår
Mange mennesker tror fejlagtigt, at de små rålam er i nød og efterladt af deres mor, og derfor bliver Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket kontakt af mange urolige dyreelskere. 

Men de bliver beroliget med, at det intet er galt, og at det er helt naturligt for lammet at ligge alene. Rådet fra Dyrenes Beskyttelse er, at medmindre rålammet er såret, bør mennesker lade det være og i stedet bevæge sig væk fra det, så moren kan komme til. Er du i tvivl, kan du kontakte Dyrenes Vagtcentral 1812 for at få vejledning. 

Hos Asserbo Golf Club har lammet det godt, og Annie Christensen fortæller, at de dagligt hører den liste rundt og kalde på sin mor, som heldigvis altid finder den igen, når hun kommer retur. ​

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere