Eftersøgning afblæst - savnet mand sov brandert ud på kro

Forsvarets helikopter var på vingerne for at søge i vandet ud for Hundested, efter tøj, telefon og pung blev fundet ved havnen.

(Arkivfoto) Forsvaret havde en helikopter i luften ud for havnen i Hundested søndag morgen. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

En større redningsaktion i havet ud for Hundested viste sig søndag morgen at være ubegrundet.

En bekymret borger havde kontaktet myndighederne, efter vedkomne havde fundet tøj, en mobiltelefon og en pung efterladt nær vandet i den nordsjællandske by.

Det fik politi til at iværksætte en større eftersøgning i fællesskab med Søværnet.

- Vi har flere både i vandet, og der er en helikopter på vej, oplyste politiets vagtchef David Buch til Ritzau omkring klokken 10.

Læs også Politi bekræfter: Far og børn druknet i tragisk ulykke på Roskilde Fjord

Kort før klokken 10.30 til TV 2 Lorry fortæller vagthavende presseofficer ved Forsvaret, Søren Lindhardt, at de har været til stede med en helikopter, men at redningsaktionen er afsluttet.

- Efter fundet af tøj og andre ejendele på havnen satte vi i værk med en større eftersøgning. Men heldigvis blev tøjets indehaver fundet på land og i god behold, siger Søren Lindhardt.

Det er godt, at det endte lykkeligt, og at han ikke lå ude i vandet. Men han har fået en ordentlig skideballe

David Buch, Nordsjællands Politi

Ejermanden var gået på kro

I vældig god behold, fristes man til at sige. Vagtchef ved Nordsjællands Politi, David Buch, fortæller til Ritzau, at den 52-årige mand, som var grund til den store eftersøgning, blev fundet sovende på Hundested Kro.

- Han bliver fundet på Hundested Kro med nogle ordentlige tømmermænd, fortæller vagtchef David Buch fra Nordsjællands Politi.

Den 52-årige har ikke kunnet forklare, hvorfor han efterlod sine ejendele på havnen og derefter tjekkede ind på Hundested Kro.

Læs også Politi afblæser stor eftersøgning: 80-årig dement var bare taget på kro

- Han kan ikke rigtigt huske noget, forklarer vagtchefen.

- Det er godt, at det endte lykkeligt, og at han ikke lå ude i vandet. Men han har fået en ordentlig skideballe over alt det, han har sat i gang, fortsætter han.

Sammen med en kammerat var den 52-årige på ophold i et sommerhus i området.

Da han søndag morgen ikke var kommet hjem efter en bytur, slog kammeraten klokken 08.26 alarm.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik