Forsøgsprojekter til 8 mio. kr.: Det skal være let at sortere affald

Miljøstyrelsen uddeler godt 8 mio. kroner til 13 kommunale projekter, der skal få borgerne i Halsnæs, Tårnby og Hvidovre til at sortere mere affald.

Danskerne sorterer mere affald til genanvendelse, hvis de affaldsløsninger, der tilbydes ved deres hjem, er nemme at bruge og lette at komme til.

Det kræver løsninger, som passer til folks hverdag – og derfor uddeles sidste runde af kommunepuljen til projekter, der kan være med til at gøre det let for danskerne at sortere mere affald, som f.eks. hjemmets syltetøjsglas, plastikbøtter og makreldåser, så det kan blive genanvendt til nye produkter. 

- Kommunerne har været gode til at tænke i nye affaldsløsninger, så vi kan få indsamlet og udnyttet de ressourcer, som borgernes affald gemmer på. Med kommunepuljen har de fået muligheden for at rulle nye affaldsløsninger ud, som bidrager til en større genanvendelse, siger vicedirektør i Miljøstyrelsen Claus Torp

Farvesortering hitter
Halsnæs Kommune er en af de kommuner, der i år har fået tilskud. Kommunen har fået 650.000 kr. i tilskud til et forsøgsprojekt, hvor borgerne skal sortere deres affald i seks forskellige farvede poser ud fra, hvilken type affald der er tale om.

Poserne samles i samme spand og hentes af skraldebilen, hvorefter sorteringsanlægget klarer resten af sorteringen med en bestemt teknik, der kan registrere og adskille de forskellige farvede poser. 

I alt har 13 projekter fået støtte gennem Miljøstyrelsens kommunepulje, som støtter op om ’målet i ressourcestrategien ’Danmark uden affald' om en øget genanvendelse på 50 pct. af danskernes husholdningsaffald i 2022.

Disse kommuner har fået del af kommunepuljen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere