Færge sejlede ind i kaj og blev taget ud af drift

Den ene af de to færger, der betjener overfarten mellem Hundested og Rørvig, sejlede fredag eftermiddag ind i kajen ved Rørvig og var taget ud af drift i flere timer.

Opdatering klokken 18.50:
Hundested-Rørvig Færgefart oplyser, at M/F Isefjord igen har fået tilladelse til at sejle, og at overfarten nu er genoptaget på normal drift. Artiklen er opdateret med nye oplysninger.

Der er run på de danske indenrigsfærger, som i disse uger er gratis at sejle med. Fredag eftermiddag var der ekstra meget run på overfarten mellem Hundested og Rørvig i Nordsjælland.

Den ene af overfartens to færger, M/F Isefjord, var nemlig taget ud af drift, efter den fredag omkring klokken 13 sejlede ind i kajen ved landgangen til havnen i Rørvig.

Det oplyser Bo Andersen, der er overfartschef i Hundested-Rørvig Færgefart A/S.

- Færgen kommer desværre for tæt på vores fenderværk ved indsejlingen. Heldigvis sker det med lav fart, men færgen får et tryk ved det, dog ikke alvorligt. Men vi er som passagerskib forpligtiget til at melde det til Søfartsstyrelsen, som så desværre har givet os et straksforbud mod at sejle, siger han til TV 2 Lorry.

Ældre kvinde slog hovedet ved sammenstød

Selvom der ifølge overfartschefen ikke skete alvorlig skade på færgen, var sammenstødet med kajfrontens landgangskonstruktion alligevel mærkbart for passagererne.

- Desværre kommer en ældre dame til skade. Hun står op på dækket, idet vi rammer værket, og hun mister balancen og falder. Hun slår hovedet, dog uden at få alvorlige skader. Meldingen var, at hun var ved godt mod, men vi tilkaldte alligevel en ambulance. Derudover var der en bil, der kørte op i en anden bil på parkeringsdækket ved sammenstødet, siger Bo Andersen.

Isefjord nåede at sejle tilbage fra Rørvig til Hundested, hvor den efter Søfartsstyrelsens påbud blev taget ud af drift.

En tilsynsperson blev på foranledning af Søfartsstyrelsen herefter tilkaldt for at godkende færgen til igen at kunne betjene overfarten.

Godkendelsen til igen at kunne betjene overfarten fik færgen klokken 18.25, fortæller Bo Andersen til TV 2 Lorry.

Atiklen fortsætter efter billedet.

Kø ved Hundested havn, hvor mange passagerer venter på at komme med færgen til Rørvig.
Kø ved Hundested havn, hvor mange passagerer venter på at komme med færgen til Rørvig.
Foto: Privatfoto / Ludvig Pio

Sket på det værst tænkelige tidspunkt

Kollisionen med kajen kunne dårligt være sket på et dårligere tidspunkt.

Fredag eftermiddag i højsæsonen for turisme i området er nemlig et af årets absolut travleste tidspunkter. Særligt regeringens tiltag om gratis indenrigsfærger samt en stigende indlandsturisme har medført et stort passagertryk på overfarten.

- Vi er pressede lige nu. Det kunne ikke ske på et dårligere tidspunkt. VI har været nødsaget til at sende en masse biler væk, og der er ret stor kø på begge sider af fjorden. Det beklager vi selvfølgelig, men vi gør, hvad vi kan for at betjene så mange som muligt, lød det fra overfartschefen, da TV 2 Lorry talte med ham kort før klokken 17.

Atiklen fortsætter efter billedet.

Færgen M/F Isefjord har siden 2013 betjent ruten over fjorden af samme navn mellem Hundested og Rørvig.
Færgen M/F Isefjord har siden 2013 betjent ruten over fjorden af samme navn mellem Hundested og Rørvig.
Foto: Rørvig Hundested Færgefart

Frederik Pio var blandt de passagerer, der måtte væbne sig med tålmodighed.

Sammen med familien ventede han på at komme med færgen fra Hundested til Rørvig for at komme i sommerhus. Her måtte han fredag eftermiddag indfinde sig blandt - efter eget skøn - op mod 250 passagerer, som ventede på at komme med færgen fra havnen i Hundested.

- Vi har stået her i halvanden times tid nu og ventet på at komme ombord. Egentlig forløber det i god ro og orden, men det er selvfølgelig ærgerligt at skulle stå her og bage i solen i så lang tid, udtalte han til TV 2 Lorry kort efter klokken 16.

Da TV 2 Lorry taler med overfartschef Bo Andersen klokken 18.40 oplyser han, at køerne ved begge havne nu er afviklet, så alle passagerer er med og driften nu er normal igen.

Færgen Isefjord udgør den ene halvdel af selskabets to færger. Isefjord med syv år på bagen den nyeste og hurtigste i flåden, mens den anden færge, Nakkehage, har hele 65 år på bagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Hillerødmotorvejen

Se oversigten: Her er planen for milliardinvesteringer i infrastruktur i Region Hovedstaden

movia lempelser

I dag åbner busserne igen fordøren for passagerer

Hillerødmotorvejen

playRegeringen klar med milliarder til Hillerødmotorvejen: Skal forlænges og udvides

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere