Ejer så rispapirslampe lande på stråtag

Nordsjællands Politi afventer fortsat tekniske undersøger, men ejer af den nu nedbrændte Lisegården i Liseleje, er sikker på, at rispapirslampen er årsag til branden. Han så den nemlig lande på stråtaget.

Meget peger dog på at branden skyldes rispapirlamper - også kaldet skylanterner - sendt op i forbindelse med en fest i nabolaget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ejeren af Lisegården er sikker på, at det er rispapir-lamperne, som er årsagen.

SE FLERE BILLEDER FRA LOCALEYES HER.

- Vores direktør var selv til stede og så rislampen lande på taget. Jeg forstår ikke, hvordan folk kan finde på at sende rispapirlamper op i et område med sommerhuse og ældre bygninger, siger Jesper Peter Rasmussen, indehaver af Lisegården sammen med Københavns Gestalt Institut.

Tre myndigheder - Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen og Trafikstyrelsen - har drøftet de såkaldte skylanterner, som man klart anbefaler folk at holde sig fra.

- Vi fraråder brug af dem, da man ikke kan styre dem, når de er i luften. Derfor er der tale om uforsigtig omgang med ild, så det faktisk er ulovligt at sende dem op, siger kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen Mette Cramon til Frederiksborg Amts Avis.

I sig selv er lanternerne ikke ulovlige, men de er farlige når de sendes op, hvor de udover at kunne forårsage brand kan give unødige udrykninger og forstyrre flysikkerheden.

- Vi er ikke særlig glade for dem, det er et bål man sender op i luften og ikke kan styre, siger stationsleder Thomas Danholm, Frederiksund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab, der var indsatsleder ved branden på Lisegården.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere