Efter nedskæring: Nu er minister klar med flere penge til bæredygtighed

Erhvervsminister Simon Kollerup ruller Venstre-nedskæring tilbage og giver flere penge til lokale aktionsgrupper.

Erhvervsminister Simon Kollerup fra Socialdemokratiet vil afsætte 30 millioner kroner ekstra i 2020 til de lokale aktionsgrupper. Grupperne arbejder for lokale projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne samt skaber flere arbejdspladser. Pengene går blandt andet til den lokale aktionsgruppe LAG Halsnæs-Gribskov.

Da Venstre havde regeringsmagten, skar man i forbindelse med landbrugspakken i de lokale aktionsgrupper. Den nedskæring har den nuværende erhvervsminister valgt at rulle tilbage.

- Til trods for den åbenlyse værdi LAGmidlerne har for landdistrikterne i forhold til for eksempel at skabe og fastholde arbejdspladser i landdistrikterne, valgte V-regeringen i sin tid at beskære ordningen. Det er en helt skæv prioritering, hvis man er interesseret i vækst og udvikling i hele landet, fortæller Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

LAG Halsnæs-Gribskov er én ud af 26 lokale aktionsgrupper rundt i landet, som kommer til at nyde godt af de ekstra millioner.

Flere arbejdspladser

Med midlerne får borgere, virksomheder og foreninger økonomisk støtte til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne.

- Jeg tager mit ansvar som minister for landdistrikterne meget alvorligt. Vi skal styrke lokalsamfundene, og her er flere midler til LAGforeningerne en god måde at sikre, at midlerne skaber en positiv forskel lokalt, siger erhvervsministeren.

Dermed får LAG Halsnæs-Gribskov sammen med LAG Bornholm 1,56 millioner kroner mere til rådighed, som skal fremme nye projekter i deres områder.

Tidligere har LAG Halsnæs-Gribskov blandt andet givet støtte til projektet ”Nyt Under Solen”, som er en økologisk erhvervsbygning, der udlejes til forskellige erhvervsformål Torup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere