Efter fund af bakterier i vandet: Nu er strande åbne igen

En prøve har vist for mange bakterier af arten enterokokker ved Liseleje Strand og Lille Kulgab.Nu er strandene åben igen.

Halsnæs Kommune anbefaler, at man ikke bader fra Liseleje Strand og Lille Kulgab, da der er for mange bakterier i vandet. Foto: Pressebillede fra Halsnæs Kommune

Opdatering søndag 17. juni: 

Halsnæs Kommune kan nu glæde badegæsterne med, at vandet igen er sikkert. Det skriver kommunen på sin hjemmeside. 

Årsagen til de forhøjede bakterieværdier kendes ikke, men det kan skyldes en analysefejl i forbindelse med den første prøve.

-------------------------------------------------------
Der bliver rutinemæssigt taget prøver af badevandet på strandene i Halsnæs Kommune. Nu viser resultaterne fra de prøver, der blev taget i mandags, at der var for mange enterokokker - en bakteriart - i prøverne fra Liseleje Strand og Lille Kulgab.

Det oplyser Halsnæs Kommune, der modtog prøvesvarene sent torsdag og straks gik i gang med at undersøge mulige årsager til det forhøjede bakterieniveau.

Læs også Fedtemøget flyder i Greve: Strandrensning indstillet på ubestemt tid

Har du badet i vandet, skal du ikke ryste i badebukserne af skræk for skrækkelige sygdomme.

Kommunen har været i dialog med embedslægen, og de har vurderet, at det formentlig ikke er farligt at bade. 

Forsyningsledningerne i området er også blevet undersøgt, og foreløbig har de ikke vist nogen problemer.

Siden prøverne blev taget, har der været skiftende vind- og vandforhold på de to strande, således at vandet formentlig er skiftet flere gange.  

Læs også Højsæson for sælunger ved stranden: Hold dig langt væk fra dem!

Halsnæs Kommune fortæller desuden, at det er atypisk, at der kun findes forhøjede værdier af én bakterieform, og derfor kan det være, at der er sket en fejl i forbindelse med, at prøverne blev taget. 

For en sikkerhed skyld anbefaler kommunen dog alligevel, at man vælger en anden strand, indtil de nyeste prøver er blevet analyseret.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik