Efter drukne-ulykke: Nu vil kommune have større sikkerhed ved mole

For blot fire dage siden druknede en ældre mand i Hundested. Siden har borgerne efterspurgt bedre skiltning - og det har nu fået kommunen til at reagere.

Halsnæs Kommune vil nu øge sikkerheden omkring moleområdet, hvor en 68-årig mand druknede den 29. juni 2018. Foto: Halsnæs Kommune / Presse

Da en 68-årig mand gik med sit barnebarn i vandet i Hundested i sidste uge, fik det en tragisk udgang.

Den 68-årige druknede efter han kom i problemer nær nordmolens stensætning - og på trods af, at en livredder hurtigt var på stedet, stod mandens liv ikke til at redde.

Læs også Efter drukne-ulykke: Borgere vil have advarsel tilbage

Siden reagerede flere borgere, der mente, at kommunen burde gøre en større indsats for at advare om de lumske strømforhold ved molen. 

Nu har Halsnæs Kommune reageret - og de vil også have mere sikkerhed på stranden.

Halsnæs: Nu øger vi sikkerheden

I en pressemeddelelse oplyser kommunen, at man nu vil gøre en ekstra indsats for at gøre badeoplevelsen tryg og sikker på Trekanten i sommermånederne.

Det skal ske ved at supplere livreddernes information til badegæsterne om at det er farligt at bade nær molen med bedre skiltning.

Samtidig har kommunen tirsdag valgt at opsætte en 20 meter lang flydespærring ved molen, som skal forhindre badegæsterne i at trække den vej. 

Læs også Reddet fra drukneulykke: 9-årig lå livløs på bunden af svømmehal

- Flydespærringen er i sig selv en synlig måde at vise på, at her er et område, som man ikke skal bevæge sig over i som badende. Skulle man alligevel få den tanke at svømme derhen, fungerer den som en fysisk barriere mellem stranden og moleområdet, så det bliver sværere at komme over i det område ved molen, hvor der kan være farlig understrøm, forklarer Martin B. Lindgreen, der er teknisk direktør i Halsnæs Kommune, i en pressemeddelelse.

Sidst - men absolut ikke mindst - vil Halsnæs Kommune også genetablere den malede advarsel mod at bade ved molen, som engang prydede bolværket mod stranden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik