Davida lukker

Efter lang tids kritik af faglighed, lønninger og udlandsrejser har Davidas bestyrelse valgt at lukke behandlingsstedet i Liseleje.

"Socialtilsynet Hovedstaden samt den seneste tids medieomtale har bragt oplysninger frem, som har svækket bestyrelsens tro på, at det er fagligt og økonomisk ansvarligt at fortsætte botilbuddet"

Sådan skriver Davidas bestyrelsesformand, Christiane Kristensen i en pressemeddelse, efter bestyrelsen i dag valgte at lukke rehabiliteringscenteret for senhjerneskadede i Liseleje.

I efteråret satte Socialtilsynet Davida under skærpet opsyn og senest har TV2/LORRY kunnet dokumentere, at ledelsen, som ikke har den fornødne uddannelse på området, har modtaget millionlønninger for en behandlingsform, som i hårde vendinger bliver kritiseret af fagfolk. Dertil kommer dyre udlandsrejser for både beboere og ledelse.

De to beboere på behandlingsstedet er fra Frederiksberg kommune, og de skal nu ud og finde et andet behandlingstilbud. Bestyrelsen skriver i pressemeddelsen, at man nu vil koncentrere sig om at få stedet afviklet under hensyntagen til beboerne og i dialog med Socialtilsynet Hovedstaden og beboernes hjemkommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere