Danmarks bedste burger: Stem på din lokale

Hvem laver Danmarks bedste burger? Spørgsmål er simpelt, men svarmulighederne er mange.

Engang var en burger en halvtør bolle, lidt slatten salat og en gummiagtig bøf uden saft og kraft. Sådan er det, gudskelov, ikke længere. 

Restauranter, caféer og små joints popper op over det ganske land, og alle har dygtige burgersnedkere stående i køkkenet. 

Men hvem laver Danmarks bedste burger? 

Det har rejsebloggen OpdagDanmark sat sig for at afgøre. Og det gør man vanen tro med en stor og omfattende afstemning. 

Tilbage i april fandt man Danmarks Bedste Ishus på samme måde. Her vandt Ismageriet på Amager og Vaffelhjørnet i Hundested en flot 2. og 3. plads.

Afstemmingen til Danmarks Bedste Burger har kørt i nogle dage nu, og i øjeblikke har vi tre restauranter i Top 10. 

På 5. pladsen ligger 57 Burger & øl i Frederiksværk. Den to år gamle restaurant ligger i rundkørslen i Kregme og har fået sit navn, fordi den har 57 forskellige øl på menukortet. Men burgere er de åbenbart også gode til at lave, det tyder de mange stemmer i hvert fald på. 

 
 
Foto: 57 burger og øl

7. pladsen er indtaget af Café Maku. Maku ligger i Liseleje, altså blot få kilometer fra Burger 57 på 5. pladsen. Café Maku åbnede sidste år, men allerede nu har den så godt fat i markedet, at den kan blande sig i toppen af Danmarks Bedste Burger-afstemningen. 

 
 
Foto: Café Maku

På 10. pladsen finder man Souls, der serverer plantebaserede burgere. Souls, der har adresse på Østerbro, bygger deres burgere op med blandt andet grillede svampe og ærtepuré.

 
 
Foto: Souls

Men meget kan nå at ændre sig, inden afstemningen udløber, man kan følge slagets gang lige her. 

Lige nu ligger tre caféer fra Lorryland i Top 3. 
Lige nu ligger tre caféer fra Lorryland i Top 3. 
Foto: Screen fra www.opdagdanmark.dk