Dagtilbud får millioner til flere ansatte

Tre daginstitutioner har fået bevilliget stort millionbeløb i Halsnæs Kommune.

Frederiksværk Børnehus, Hundested Børnehus og Børnehuset Ahornvej har fået bevilliget ni millioner kroner. Foto: Halsnæs Kommune

Der er brede smil i Halsnæs Kommune. Her har man fået bevilliget ni millioner kroner over de næste tre år til tre daginstitutioner.

Det drejer sig om Frederiksværk Børnehus, Hundested Børnehus og Børnehuset Ahornvej.

Pengene kommer fra en statslig pulje til institutioner med mange sårbare og udsatte børn.

Det skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Halsnæs vil sætte præg på nationalpark: Har fået flere ønsker opfyldt

Ifølge borgmester Steffen Jensen fra Socialdemokratiet vil hver en krone blive brugt på flere ansatte i de tre dagtilbud.

Puljemidlerne kan dermed lægges oven i de 4,4 millioner kroner, som byrådet i Halsnæs Kommune tidligere på året selv øremærkede til flere ansatte i de kommunale dagtilbud, samt de penge der kommer fra regeringens finanslov.

- Vi har i forvejen givet vores dagtilbud et pænt løft i normeringerne og med finansloven og det nye tilskud, synes jeg godt, man kan konkludere, at der fra 2020 vil være markant flere ansatte i vores dagtilbud til at tage sig af vores børn, siger Steffen Jensen.

Læs også Tillykke! Halsnæs Affaldshelte er Årets Fantastiske Fællesskab

Andre kommuner har gjort tilsvarende

Pengene betyder, at Halsnæs Kommune kan ansætte tæt på 25 nye medarbejdere. Og borgmesteren er ikke i tvivl om, at både børn og forældre vil mærke en forskel, når der kommer flere medarbejdere til.

Læs også Først i landet: Helsingør indfører minimums-normeringer i daginstitutioner

De ekstra ansatte i Halsnæs Kommune kommer i kølvandet på andre kommuner, der også har bevilliget penge til at ansatte flere pædagoger.

Det er blandt andet sket i Helsingør Kommune, som er den første kommunne i landet til faktisk at indføre minimumsnormeringer. Det betyder, at man med fuld virkning fra 2022 indfører minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver, så de svarer til fagforeningen BUPL's anbefalinger på tre vuggestuebørn per voksen og seks børnehavebørn per voksen.

Læs også Som de første i Danmark: Frederiksberg vil indføre minimumsnormering

I Frederiksberg Kommune afsatte man penge i det kommende budget til at hæve normeringerne. Her satte kommunen sig et mål om, at man i 2023 følger BUPL's anbefalinger, ligesom det er tilfældet i Helsingør Kommune. Forskellen på Helsingør og Frederiksbergs målsætninger er, at sidstnævnte har talt ledelsespersonalet med normeringerne.

I Halsnæs Kommune forventer man, at de 25 stillinger vil være besat i løbet af 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik