Dagtilbud får millioner til flere ansatte

Tre daginstitutioner har fået bevilliget stort millionbeløb i Halsnæs Kommune.

Der er brede smil i Halsnæs Kommune. Her har man fået bevilliget ni millioner kroner over de næste tre år til tre daginstitutioner.

Det drejer sig om Frederiksværk Børnehus, Hundested Børnehus og Børnehuset Ahornvej.

Pengene kommer fra en statslig pulje til institutioner med mange sårbare og udsatte børn.

Det skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge borgmester Steffen Jensen fra Socialdemokratiet vil hver en krone blive brugt på flere ansatte i de tre dagtilbud.

Puljemidlerne kan dermed lægges oven i de 4,4 millioner kroner, som byrådet i Halsnæs Kommune tidligere på året selv øremærkede til flere ansatte i de kommunale dagtilbud, samt de penge der kommer fra regeringens finanslov.

- Vi har i forvejen givet vores dagtilbud et pænt løft i normeringerne og med finansloven og det nye tilskud, synes jeg godt, man kan konkludere, at der fra 2020 vil være markant flere ansatte i vores dagtilbud til at tage sig af vores børn, siger Steffen Jensen.

Andre kommuner har gjort tilsvarende

Pengene betyder, at Halsnæs Kommune kan ansætte tæt på 25 nye medarbejdere. Og borgmesteren er ikke i tvivl om, at både børn og forældre vil mærke en forskel, når der kommer flere medarbejdere til.

De ekstra ansatte i Halsnæs Kommune kommer i kølvandet på andre kommuner, der også har bevilliget penge til at ansatte flere pædagoger.

Det er blandt andet sket i Helsingør Kommune, som er den første kommunne i landet til faktisk at indføre minimumsnormeringer. Det betyder, at man med fuld virkning fra 2022 indfører minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver, så de svarer til fagforeningen BUPL's anbefalinger på tre vuggestuebørn per voksen og seks børnehavebørn per voksen.

I Frederiksberg Kommune afsatte man penge i det kommende budget til at hæve normeringerne. Her satte kommunen sig et mål om, at man i 2023 følger BUPL's anbefalinger, ligesom det er tilfældet i Helsingør Kommune. Forskellen på Helsingør og Frederiksbergs målsætninger er, at sidstnævnte har talt ledelsespersonalet med normeringerne.

I Halsnæs Kommune forventer man, at de 25 stillinger vil være besat i løbet af 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere