Byrådsflertal lukker Melbylejren

Flertallet fra Venstre og Dansk Folkeparti på 11 mod oppositionens 10 stemmer besluttede på tirsdagens byrådsmøde i Halsnæs at støtte indstillingen fra borgmester Steen Hasselriis (V) om, at kommunen stopper forhandlingerne om overtagelse af Melbylejren. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dermed er det nu op til Forsvarsministeriet at få revet de resterende bygninger i den tidligere militærlejr ned og bragt hele området tilbage til naturen.

Dermed stopper en række frivillige initiativer for at gøre lejren til et kulturelt samlingspunkt og en turist-attraktion, som bl.a. Visit Nordsjælland har anbefalet. Hvis bulldozerne rykker ind allerede i løbet af foråret, kan bl.a. en række familier stå uden et sted at holde den konfirmation, de har booket i lejren.

Den almennyttige forening Melbylejren har appelleret til, at Halsnæs Kommune ville fortsætte forhandlinger med Forsvarsministeriet om overtagelsen af lejren i forsøg på at sikre et større kompensationsbeløb til nødvendige renoveringer og drift de kommende år end de 2,3 mio. kr., ministeriet har tilbudt kommunen.

Oppositionen i byrådet forsøgte forgæves flere gange under tirsdagens møde at få Venstre og DF med til at give forhandlingerne en ny chance, uden at det vil koste Halsnæs Kommune noget, men det blev afvist af borgmesteren.

- Der er ikke skygge af chance for, at det vil føre til noget, lød det fra borgmester Steen Hasselriis (V).

Med beslutningen i byrådet i aftes skal Forsvarsministeriet igangsætte en nedrivning, som man selv har budgetteret til seks mio. kr.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere