Byråd vil kæmpe for flere aften- og nattog i Nordsjælland

Halsnæs Byråd vil arbejde for flere sene togafgange i weekenderne.

700.000 kroner om året.

Det er prisen, som Movia har beregnet, det vil koste om året at indføre nattog fredag og lørdag fra Hillerød til Frederiksværk og Hundested.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Derfor går et samlet byråd i Halsnæs Kommune ind for, at der skal arbejdes videre i Region Hovedstaden med en model for natdrift på lokalbanerne. Halsnæs Kommunes andel af dette forventes at være omkring 200.000 kroner om året i medfinansiering. 

- Det er en god nyhed, at det ikke koster mere, og det vil give gode muligheder i fremtiden for både de unge og os andre, sagde formand for Udvalget for Miljø og Plan Anja Rosengreen, SF, da punktet blev behandlet i byrådet.

Natdrift i weekenderne med tog fra Hillerød til Frederiksværk og Hundested skal gøre det muligt for Halsnæs-borgere at komme hjem fra teater-, sportsbegivenheder og byture i København.

Samtidig vil det også gavne større arrangementer i Halsnæs, at folk kan komme den anden vej efter midnat. 

I dag er sidste afgang fra Hillerød mod Frederiksværk og Hundested kl. 00.19 alle ugens dage, mens sidste afgang fra Hundested mod Hillerød er 23.23.

I Gribskov Kommune er man værre stillet. Her er sidste afgang fra Hillerød allerede kl. 23.20 mod Tisvildeleje og 22.59 mod Gilleleje. Det skyldes, at man i Gribskov Kommune, modsat Halsnæs, "glemte" at gøre indsigelser mod de seneste ændringer i køreplanen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere