Brugte byggematerialer er et hit i Halsnæs

Hundested Genbrugsplads er stedet, hvis du lige mangler et gammel rør, et vindue eller nogle brugte brædder.

00:28

Vi er vant til det med bøger, tøj og møbler. Når vi er trætte af dem - så er der ofte andre, der gerne vil have dem, og tingene får nyt liv.  Og det samme gælder nu også byggematerialer. I Halsnæs Kommune har Halsnæs Forsyning taget konsekvensen af behovet og udvidet genbrugspladsen i Hundested, så den nu bugner af brugte, men gode byggematerialer.

-Tit oplever vi, at folk står og kigger ned i en container, hvor man kan se, at der ligger nogle rigtig gode byggematerialer, som man kan bruge til et projekt hjemme i ens egen have. Men reglerne foreskriver, at det ikke er tilladt. Derfor har vi gjort det på den her måde, at vi har lavet et genbrugsbyggemarked, hvor man kan betale for en given stump, siger  Thomas Møller Nielsen, der er bestyrelsesformand i Halsnæs Forsyning.

Læs også Undersøgelse renser drikkevand for mistanke om mikroplast

Borgerne er glade

Det nye brugt-byggemarked blev indviet søndag i den forgange weekend, og borgernes reaktion tyder på, at det nok skal blive populært. Der var i hvert fald flere, der gav udtryk for begejstring over stedet.

-Jeg synes, det er et fantastisk koncept. Nu hvor man også skal være miljøvenlig, så er det pragtfuldt, at man kan komme herud og få nogle ting, som i bund og grund ikke fejler noget - og til en lidt anden pris end normalt, lyder det fra en glad borger, Lene Siewartz Olsen.

Det er et fantastisk koncept

Lene Siewartz Olsen

Og står man derhjemme efter et projekt og har en masse materialer til overs - så kan man også aflevere dem på genbrugspladsen - og med lidt held, så ender de hos en anden borger, hvor de kommer til at gøre god gavn de næste mange år fremover.

Hundested Genbrugsplads er åben alle dage fra 9-17. (Dog lukket 24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar.

Læs også Misfoster eller misforstået? Nu kan du bo til leje i byens mest kontroversielle bygning

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik