Brød ind på skole og lavede hærværk: Nu truer erstatningskrav

En flok unge har udøvet hærværk mod Storebjergskolens hal i Hundested. Regningen kan løbe op i 50.000 kroner.

Foto: Halsnæs Kommune

To unge mænd på henholdsvis 19 og 24 år er sigtet for at have begået indbrud og lavet omfattende hærværk for et femcifret beløb i Storebjergskolens hal i Hundested.

Og ifølge Nordsjællands Politi kan flere sigtelser kan komme på tale i sagen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Indbrud og hærværk på skolen og i hallen skulle være sket omkring lørdag 15. juli, hvor overvågningskameraer har fanget to af de unge, som efterfølgende er blevet afhørt og sigtet.

Unge har udøvet hærværk på en skole og hal i Hundested. Foto: Halsnæs Kommune

Tyveri og ødelæggelser

- Man er brudt ind på skolen eller kommet ind via en ulåst dør, og der er taget to musikanlæg og begået en masse hærværk, siger Camilla Priegel, de er faglig koordinator Nordsjællands Politi station Vest i Frederikssund til Frederiksborg Amts Avis.

Hærværket består i graffiti på væggene, mens døre og skabe er blevet brudt eller sparket op. Derudover er der hældt væsker på gulvet, mens bolde og andre redskaber er taget ud og blevet anvendt, inden de unge har forladt skolen igen.

Unge har udøvet hærværk på en skole og hal i Hundested. Foto: Halsnæs Kommune

Overvejer at rejse erstatningskrav

I Halsnæs Kommune skønner man, at skaderne vil løbe op i størrelsesorden 25.000-50.000 kr., som man overvejer at rejse erstatningskrav på hos de sigtede.

På grund af hærværket er hallen lukket for en periode, men ifølge Frederiksborg Amts Avis oplyser leder af Idrætshallerne i Halsnæs Kommune, Henrik Høy Caspersen, at ingen foreninger har booket tid i hallen her i sommerperioden, hvor det er muligt at anvende faciliteterne trods skoleferie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik