Børns førstehjælpsvideo kan redde liv: Se vinder-videoen her

Frederiksværk Skole i Melby vinder konkurrence om at lave regionens bedste film om livreddende førstehjælp med filmen "Du kan redde mere end 1 liv"

Børnene på fem af Region Hovedstadens skoler har haft travlt i uge 9. Her har de produceret førstehjælpsvideoer på deres telefoner, for at vinde en filmkonkurrence, som Tryg Fonden står bag.

Filmen skulle sætte fokus på livreddende førstehjælp og vinderfilmen sætter fokus på, hvor vigtigt det er at hælpe, hvis man bliver vidne til et hjertestop.

Skolernes elever fik besøg af to instruktører fra Lommefilm, som hjalp dem gennem processen. Herefter blev en video udvalgt fra hver skole, og siden fandt en åben afstemning sted mellem de fem skoler.

Nu er vinderen fundet med hele 1.675 stemmer ud af 3.477 afgivne stemmer. De heldige skolebørn kom fra Frederiksværk Skole i Melby, og kan nu se frem til en biograftur for alle elever fra 6. til 9. klasse.

- Jeg vil gerne ønske eleverne på Frederiksværk Skole, Melby stort tillykke med kåringen. Når de producerer film om livreddende førstehjælp og viser dem til deres skolekammerater, venner og familie, er de med til at sprede budskabet om, at vi alle har et ansvar, hvis vi bliver vidne til et hjertestop. Det vil betyde en vigtig forskel for, at flere vil kunne overleve i fremtiden, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden. 

Se den flotte video herover.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere