Ballade om lokaltog: Nu er der godt nyt til de sene pendlere

Movia bøjer sig og indfører senere afgange på Lokalbanen.

Utilfredsheden var stor blandt mange togpendlere i Halsnæs Kommune, da Movia tilbage i juni foretog en ændring af køreplanen på lokalbanen fra Hundested.

Den sidste afgang blev rykket en halv time tilbage til klokken 22.59, hvilket gav folk med aftenarbejde problemer med at nå det sidste tog hjem fra Hundested.

Movia bøjer sig

Men nu er Movia kommet op med en løsning, og nye tider er på vej, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De nye ændringer i køreplanen træder i kraft fra den 10. december og betyder, at sidste afgang fra Hundested bliver 23:23, mens sidste afgang fra Hillerød rykkes fra 23:59 til 0:19.

- Vi kan godt køre det sidste tog noget senere inden for den økonomiske ramme. Til gengæld bliver der inden sidste togafgang et interval på halvanden time uden tog, hvor der i dag er én time mellem hver afgang. Vurderingen er, at det er den mindst indgribende løsning over for de rejsende, siger forretningschef Per Gellert, Movia, der godt kan se, at nogen passagerer kom i klemme, da køreplanen blev ændret i juni.

 Halsnæs-borgmester Steen Hasselriis (V) er glad for løsningen.

- Jeg havde håbet, det var sket noget før, for det er et stort problem for folk og har været det fra dag 1. Jeg noterer mig at Lokalbanen og Movia er parat til dialog om køreplanen på lidt længere sigt. Jeg tror vi alle kan lære af denne sag, at der skal være en dialog om de her ændringer, inden man træffer en beslutning, Så kunne man havde undgået besværet om den her sag, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere