Anna Rosbach: Messerschmidt sagde 'Jeg slår hende ihjel'

Et skænderi, hvor Morten Messerschmidt kastede med møbler og sagde 'jeg slår hende ihjel', fik Anna Rosbach til at forlade Dansk Folkeparti, fortæller hun.

Det var angiveligt trusler om vold fra Morten Messerschmidt, der fik det tidligere Europa-parlamentsmedlem Anna Rosbach til at forlade Dansk Folkeparti tilbage i 2011.

quote Han sagde 'jeg slår hende ihjel', 'jeg slår hende ihjel'. Hans pressemand var bleg som et lig.

Anna Rosbach

Det fortæller hun til DR P4 København.

Anna Rosbach blev valgt ind i Europa-parlamentet i 2009 samme med Morten Messerschmidt og samarbejdet var dårligt fra begyndelsen.

Men det var særligt én episode med et ophedet skænderi, der fik Rosbach til at kvitte partiet.

Anna Rosbach har tidligere været lokalformand for DF i Hundested.
Anna Rosbach har tidligere været lokalformand for DF i Hundested.
Foto: Scanpix

- Det endte med et skænderi, hvor han styrtede ind på sit kontor og kylede med møblerne og råbte og skreg som en gal. Han sagde 'jeg slår hende ihjel', 'jeg slår hende ihjel'. Hans pressemand var bleg som et lig. Det fik mig til at melde mig ud, siger hun til DR P4 København.

Anna Rosbach, der også har været DF-lokalformand i Hundested, har hidtil afvist at begrunde sit farvel til partiet og kaldt årsagen 'privat'. Dengang kaldte Morten Messerschmidt hende 'en forskruet pige' overfor BT.

Anna Rosbach valgte efter skænderiet at tilslutte sig en konservativ, britisk gruppe i EU (ECR) i stedet for at forsøge at appellere til ledelsen i Dansk Folkeparti. Der var nemlig ikke hjælp at hente, siger hun.

- Ikke når det er Morten Messerschmidt. Havde det være en hvilken som helt anden end ham, som alle så som en up coming prins, så havde der måske været en mulighed. Men nej, det var der ikke, siger hun til DR P4 København.

Morten Messerschmidt afviser anklagen om vold via sin presserådgiver Kristian Olesen, der medgiver, at Rosbach og Messerschmidt var uenige om stort set alt.

Gruppeformand Peter Skaarup skriver til DR P4 København, at han ikke kender til samarbejdsforholdet mellem Anna Rosbach og Morten Messerschmidt.

Det nuværende Europa-parlamentetsmedlem Rikke Karlsson forlod også Dansk Folkeparti i protest over Morten Messerschmidt, fordi hun ikke kunne få udleveret et regnskab fra to fonde, Meld og Feld.

Anna Rosbach bor i Kikhavn ved Hundested. Fra 2005 til 2009 var hun medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere