Anna Rosbach: Messerschmidt sagde 'Jeg slår hende ihjel'

Et skænderi, hvor Morten Messerschmidt kastede med møbler og sagde 'jeg slår hende ihjel', fik Anna Rosbach til at forlade Dansk Folkeparti, fortæller hun.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Det var angiveligt trusler om vold fra Morten Messerschmidt, der fik det tidligere Europa-parlamentsmedlem Anna Rosbach til at forlade Dansk Folkeparti tilbage i 2011.

Han sagde 'jeg slår hende ihjel', 'jeg slår hende ihjel'. Hans pressemand var bleg som et lig.

Anna Rosbach

Det fortæller hun til DR P4 København.

Anna Rosbach blev valgt ind i Europa-parlamentet i 2009 samme med Morten Messerschmidt og samarbejdet var dårligt fra begyndelsen.

Men det var særligt én episode med et ophedet skænderi, der fik Rosbach til at kvitte partiet.

Anna Rosbach har tidligere været lokalformand for DF i Hundested. Foto: Scanpix

- Det endte med et skænderi, hvor han styrtede ind på sit kontor og kylede med møblerne og råbte og skreg som en gal. Han sagde 'jeg slår hende ihjel', 'jeg slår hende ihjel'. Hans pressemand var bleg som et lig. Det fik mig til at melde mig ud, siger hun til DR P4 København.

Anna Rosbach, der også har været DF-lokalformand i Hundested, har hidtil afvist at begrunde sit farvel til partiet og kaldt årsagen 'privat'. Dengang kaldte Morten Messerschmidt hende 'en forskruet pige' overfor BT.

Læs også DF'er i strid modvind efter IS-kommentar på Twitter

Anna Rosbach valgte efter skænderiet at tilslutte sig en konservativ, britisk gruppe i EU (ECR) i stedet for at forsøge at appellere til ledelsen i Dansk Folkeparti. Der var nemlig ikke hjælp at hente, siger hun.

- Ikke når det er Morten Messerschmidt. Havde det være en hvilken som helt anden end ham, som alle så som en up coming prins, så havde der måske været en mulighed. Men nej, det var der ikke, siger hun til DR P4 København.

Morten Messerschmidt afviser anklagen om vold via sin presserådgiver Kristian Olesen, der medgiver, at Rosbach og Messerschmidt var uenige om stort set alt.

Læs også Melder sig ud af DF i protest

Gruppeformand Peter Skaarup skriver til DR P4 København, at han ikke kender til samarbejdsforholdet mellem Anna Rosbach og Morten Messerschmidt.

Det nuværende Europa-parlamentetsmedlem Rikke Karlsson forlod også Dansk Folkeparti i protest over Morten Messerschmidt, fordi hun ikke kunne få udleveret et regnskab fra to fonde, Meld og Feld.

Anna Rosbach bor i Kikhavn ved Hundested. Fra 2005 til 2009 var hun medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik