Almedins familie får afslag på at få genoptaget sag

Almedin Fejzic og hans familie har fået afslag på at få genoptaget deres sag. Det bekræfter familiens forsvarsadvokat over for TV2 Lorry.

Foto: TV 2 Lorry

Den 3. december blev Almedin Fejzic og hans familie sent til Bosnien, efter Udlændingestyrelsen afviste at give familien humanitær opholdstilladelse i Danmark

Nu viser det sig, at familien har fået afslag på at få genoptaget deres sag, skriver Almedins danske plejemor, Lone Larsen Koefod, på facebook.

Også familiens forsvarsadvokat,  Poul Hauch Fenger, bekræfter afslaget.

- De er ulykkelige, men de fortsætter optimistisk, siger han til TV2 Lorry, og fortsætter:

- Brevet med afslaget er på syv sider, og overordnet mener ministeriet, at det er underordnet om de psykiatriske behandlingsmuligheder er til stede i Bosnien. Afgørende er kun om medicinen er tilgængelig. Det mener ministeriet, at den er. Det mener vi ikke, at den er. Familien har i modsætning til ministeriet nu undersøgt det. Og medicinen er ikke til stede.

Tidligere er det kommet frem, at Almedins far kan ikke få sin medicin i Bosnien.

Poul Hauch Fenger, der er menneskerettighedsadvokat, planlægger derfor selv at rejse til Bosnien for at samle beviser, der kan få familiens sag genoptaget.

- Jeg forventer at rejse derned i februar, og når jeg kommer hjem, regner jeg med at have tilstrækkeligt mange beviser med hjem, så sagen kan blive genoptaget. Bliver den ikke genoptaget, tager vi den videre til FN’s menneskerettighedskomité, siger forsvarsadvokat Poul Hauch Fenger

Familien fik afvisningen den 1. december.

- Familien har haft brug for, at der kom ro på, og derfor ikke ønsket, at det er kommet ud før, siger Poul Hauch Fenger, til TV2 Lorry. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik