Video-efterlysning: Har du set denne mulige elg?

Organisation beder borgere ved skovområder og åbent land i Nordsjælland om at holde øje med en mulig elg. 

Er det vitterligt en elg, der for tiden viser sig frem for borgere på Helsinge-egnen - eller er det blot en kronhjort, der narrer øjnene til at tro noget andet?

Det er spørgsmålet, biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening stiller sig selv og kollegerne i disse dage, efter at have modtaget flere henvendelser og en video fra borgere, der mener at have set en elg i området omkring Helsinge i april og maj. 

- Vi kan ikke udelukke noget. Det er kendt, at elge kan rende rundt, uden at man egentlig lægger mærke til det. Men vi kan heller ikke sige, at det ikke er et krondyr. Men vi er vildt interesserede i at høre fra andre, der kan have set sådan et stort dyr, siger Bo Håkansson til TV 2 Lorry.

quote Vi vil mægtig gerne i kontakt med folk, der måske har billeder og videoer af dyret, så vi kan kaste mere lys over sagen

biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening

Han opfordrer dermed borgere i hele Nordsjælland til at holde øje - specielt i skovområder og på åbne arealer. 

Bo Håkansson henviser til, at elge, der har svømmet fra Sverige over Øresund, tidligere har vandret helt til Midtsjælland, og derfor kan vise sig flere steder i TV 2 Lorrys sendeområde. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Arkivfoto af to norske elge.
Arkivfoto af to norske elge.
Foto: Steffen Ortmann - Ritzau Scanpix

Helga hittede

Det seneste kendte eksempel på, at en elg krydsede sundet fra det svenske, var i 2018, hvor en elg under større mediebevågenhed gik i land og blev set flere gange i skovene i Nordsjælland. 

Bo Håkansson afviser derfor heller ikke, at der sagtens kan være tale om samme elg, der i 2018 blev døbt Elga, men ikke er set siden. 

Danmarks Naturfredningsforening er i en periode på 14 dage blevet kontaktet af tre uafhængige borgere, der alle mener at have set en elg i området omkring Helsinge. 

Her ses en foto af den svenske elg-kvie - Helga - som blev spottet i Gribskov i juni 2018.
Her ses en foto af den svenske elg-kvie - Helga - som blev spottet i Gribskov i juni 2018.
Foto: Naturstyrelsen

Svært at vurdere

Her i artiklen kan du se en video af det, der altså muligvis kan være en elg. Videoen er optaget af en borger ved Alsønderup Engsø syd for Helsinge den 11. april. 

Bo Håkansson kan ikke på baggrund af videoen afgøre, om det er en elg, men han siger:

- Optagelsen viser et ret stort dyr, hvis ryg synes at have nogen hældning. Det er modsat krondyr og andet hjortevildt, der har mere vandret rygstilling. Så jeg vil bestemt ikke afvise, at det faktisk kan være en elg, siger han. 

- Vi vil mægtig gerne i kontakt med folk, der måske har billeder og videoer af dyret, så vi kan kaste mere lys over sagen. For lige nu er der ingen afklaring overhovedet, siger Bo Håkansson.

Naturstyrelsen Nordsjælland oplyser til TV 2 Lorry, at de også har fået henvendelser fra borgere, der mener at have set en elg. De vil nu også kigge nærmere på videoen.

Elge i Danmark

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

storkerede

Årets første stork fløj over Amager Fælled: "En fantastisk dejlig nyhed"

strand

Panik på strand i Nordsjælland: 7-årig dreng sank ned i sandet og sad fast

weekend_svigtede_hunde

Problemer med løsgående hunde på Damhusengen: "På ingen måde acceptabelt"

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere