Veterantog udsat for hærværk – igen: ”Det er det samme, der sker hele tiden”

Graffitimalede tog er efterhånden ikke et særsyn for veterantogs-entusiaster i Nordsjælland. Klubben Nordsjællands Veterantog har flere gange oplevet hærværk på deres veterantogvogne - og nu er det sket igen.

En ødelagt presenning, opbrudte vægge og overmalede lokomotiver.

Det var det syn, der mødte næstformanden for Nordsjællands Veterantog, Svend Åge Monnerup, da han søndag morgen opdagede, at en togvogn og to lokomotiver var blevet udsat for hærværk - et syn, som næstformanden har mødt flere gange før.

- Jeg tænkte, at nu trækker vi snart stikket. Det er op ad bakke. Det er det samme, der sker hele tiden, men vi klør på alligevel, siger næstformand Svend Åge Monnerup og uddyber:

- Vi skal ikke være taberne i det her. Det skal gerningsmændene, siger han.

Dyrt at fjerne graffiti

Ifølge næstformanden havde gerningsmændene blandt andet skåret en presenning op for at få adgang til en togvogns facade for derefter at overmale den med graffiti.

Gerningsmændene havde ifølge Svend Åge Monnerup også brudt igennem nogle vægge for at få adgang til aflåste lokomotiver. Disse er også blevet overmalet med graffiti.

- Det kommer til at koste omkring 100.000 kroner at få fjernet graffitien og få malet togene op, siger han og fortæller, at graffitien har sat sig så dybt, at malingen under er ødelagt.

Nordsjællands Politi skriver i deres døgnrapport mandag, at hændelsen er sket ved Græsted Stationsvej, og at hærværket blev anmeldt søndag formiddag. 

Ødelagt før

Det er ikke første gang, at klubben Nordsjællands Veterantog er blevet udsat for hærværk.

Tilbage i februar i år blev ruder sparket ud og en del af en togvogns inventar ødelagt af ukendte gerningsmænd. Her blev der ødelagt for godt 50.000 kroner.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

En klassisk togvogn fra 1924 blev godt og grundigt smadret af ukendte gerningsmænd tilbage i januar i år.
En klassisk togvogn fra 1924 blev godt og grundigt smadret af ukendte gerningsmænd tilbage i januar i år.
Foto: Veterantoget

Også tilbage i 2020 blev der begået hærværk mod en af klubbens gamle togvogne – og dengang var det tredje gang inden for kort tid, at de gamle togvogne blev ofre for ubudne og ødelæggende gæster.

Klubben har da også forsøgt at sikre sig bedre mod vandaliseringen efter de mange hærværkssager.

- Vi har sat overvågning op, vi har sikret låger og døre yderligere, siger Svend Åge Monnerup og påpeger, at hvis de ødelæggende gæster vil ind, så kommer de ind.

Kontakt til politiet

Efter denne hærværkssag i weekenden vil veterantogs-entusiasterne sætte yderligere overvågning op og lave andre forebyggende foranstaltninger.

Ifølge klubben har de også udleveret billedmateriale til Nordsjællands Politi, som nu skal undersøge sagen nærmere.

Nordsjællands Politi skal nu efterforske sagen og gennemgå eventuelt videoovervågning, oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Nordsjællands Politi fortæller også, at eventuelle vidner eller andre, der må have relevant information, kan kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan det så ud tilbage i 2020, da en af veterantogene fra klubben i Nordsjælland blev vandaliseret.

I videoen kan du se, hvordan det så ud tilbage i 2020, da et sjældent veterantog blev udsat for hærværk.