Vælgerne valgte Trine, men stemmeslugeren fik kniven af blå "venner": "Det ser rodet ud"

Den konservative stemmesluger Trine Egetved blev sat uden for indflydelse ved valget i Gribskov, da Venstre forlod det blå valgforbund for at konstituere sig med røde partier. Nu håber hun på ny konstituering.

I de fleste kommuner er valgfeberen drevet over, men sådan står det bestemt ikke til i Gribskov.

Onsdag anmodede den indtil videre kommende borgmester Bent Hansen (V) om at udskyde det konstituerende byrådsmøde, for at få tid til at skabe et bredere samarbejde i byrådet.

Det sker på bagkant af en kraftig borgerreaktion, der blandt andet har involveret et fakkeloptog i protest mod Bent Hansens vej til borgmestersædet. 


For at komme dertil forlod han nemlig det blå valgforbund og dermed også Konservative, som havde høstet stor fremgang og hvis spidskandidat Trine Egetved var kommunens suverænt største stemmesluger med 2855 personlige stemmer.

Kommunalvalget og dets efterspil i Gribskov

Konservativ spidskandidat: Det må se lidt rodet ud

Ikke desto mindre skal Venstre og Konservative forsøge at klinke skårene inden det konstituerende byrådsmøde.

- Jeg tænker bare, at det må se lidt rodet ud for borgerne. Omvendt er jeg glad for, at det lader til, vi nu lige skal kigge på det hele en gang til, siger Trine Egetved (K) til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det går vi selvfølgelig ind til med åbent sind, for at se om vi kan lave en ny konstituering, som afspejler det, vælgerne har stemt for, altså en ny retning for Gribskov.

Trine Egetved har ikke selv spillet en rolle i det fakkeltog, der mandag samlede flere end 500 mennesker foran rådhuset i Gribskov. I stedet har hun fulgt optrinnet fra sidelinjen:

- Jeg tænker, det er første gang, borgerne har reageret så voldsomt på noget i Gribskov. Jeg tror, det er et tegn på, at borgerne er ved at være trætte af, at politikerne lover noget inden valget for så at gøre noget andet efter valget, fordi man får stillet en borgmesterpost i udsigt, siger hun til TV 2 Lorry.

Vil ikke kommentere på egne ambitioner

Hvis Bent Hansen ikke havde valgt at konstituere sig med de røde partier, kunne det meget vel have været Trine Egetved, der satte sig i borgmesterstolen. 

Med fremgang fra ét til seks mandater og med Venstre i tilbagegang fra syv til fem mandater, er Konservative det - nu tidligere - blå valgforbunds største parti i kommunen.

Samtidig høstede Trine Egetved personligt flere end 2800 stemmer, hvilket er flere end dobbelt så mange som nummer to - den afgående borgmester Anders Gerner Frost. Alligevel ønsker Trine Egetved overfor TV 2 Lorry ikke at sætte ord på, om hun agter at gå efter borgmesterposten på ny:

Har du selv forhåbninger om at tage borgmesterposten?

- Jeg har forhåbninger om mange ting. Vigtigst af alt har jeg forhåbninger om, at vi finder ud af, hvordan vi arbejder sammen i Gribskov Kommune. Jeg er ikke stålfast på noget som helst.

Det konstituerende byrådsmøde finder sted den 9. december.