Utilfredse brandfolk får politisk opbakning

De utilfredse brandfolk i Nordsjælland, som frygter for deres arbejdsforhold, får nu opbakning fra politiske side.

Efter Falck mistede beredskabsopgaven i flere nordsjællandske kommuner har flere brandfolk været ude og melde deres utilfredshed. De frygter nemlig, at de får dårligere arbejdsvilkår i det kommunale selskab, som overtager opgaven.

quote Noget af det, der bliver rigtig vigtigt for os er, at vi kommer til at holde et dialogmøde med brandfolkene ved årsskiftet.

Mikkel Andersen, Nyvalgt byrådsmedlem i Gribskov, Socialdemokratiet

- Der er nogle, som måske ikke vil med over i det nye selskab og kan klare det på grund af deres familie og arbejdsgiver. For vi er jo et deltidsbrandvæsen, sagde tillidsrepræsentant for brandfolkene i Helsinge, Jesper Mølgaard, lørdag til TV 2 Lorry.

Og nu får brandfolkene politisk opbakning i blandt andet Gribskov Kommune, hvor man vil arbejde på en bedre dialog med brandfolkene, så man ikke risikerer, at de smutter fra deltidsjobbet.

- Noget af det der bliver rigtig vigtigt for os er, at vi kommer til at holde et dialogmøde med brandfolkene ved årsskiftet, så vi finder ud af, hvad det er deres bekymringer er på den her brandkontrakt, siger Mikkel Andersen, der netop er blevet valgt i Gribskov byråd for Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry.

Arbejdsvilkår må ikke komme under pres

Beredskabsopgaven i seks nordsjællandske kommuner overgår fra 2019 til selskabet Frederiksborg Brand og Redning. Men i kommunerne er det 100 deltidsbrandfolk, som er rygraden i udrykningholdet. De er alt fra mekanikere til bagere og har en personsøger, som bipper når pligten kalder.

quote Det er rigtig vigtigt for os, at vi meget klart signalerer til vores brandfolk, at deres arbejdsmiljø og deres vilkår under ingen omstændigheder må komme under pres

Mikkel Andersen, Nyvalgt byrådsmedlem i Gribskov, Socialdemokratiet

- Det er rigtig vigtigt for os, at vi meget klart signalerer til vores brandfolk, at deres arbejdsmiljø og deres vilkår under ingen omstændigheder må komme under pres, siger Mikkel Andersen.

- Her i Gribskov er vi rigtig bekymrede for, hvis det ender med, at deltidsbrandfolkene ender med at smide bipperen, for så ender vi faktisk med at skulle købe et beredskab med fuldtidsbrandfolk. Og det koster rigtig mange penge. Så derfor er det rigtig vigtigt for os, at vi sikrer, at vores deltidsbrandfolk har lyst til at være hos os i vores brandvæsen, 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere