Uro blandt brandfolk: Frygter for deres sikkerhed

Utilfredsheden ulmer blandt brandmændene i Gribskov Kommmune, som frygter for deres sikkerhed.

Foto: Lars Møller / Scanpix

Dårligt materiel og et nyt fælles beredskab har skabt stor utilfredshed blandt brandfolkene på brandstationerne i Helsinge og Gilleleje i Gribskov Kommune.

Situationen er så slem, og borgmesteren nu truer med at forlade samarbejdet med det fælles beredskab Frederiksborg Brand- og Redning, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen er brandfolkene især utilfredse med deres radioer, som pludselig går ud.

- Nu frygter vi, at de går ud, mens man er kravlet ind et sted, hvor det brænder, siger  tillidsmand Jesper Målgård til Frederikborg Amts avis.

Læs også Spareplan: Brandmænd frygter for borgerne

Usikre på beredskabets robusthed

Samtidig er brandmændene usikre på robustheden i beredskabet. Sidste år blev brandvæsnet i Gribskov Kommune nemlig en del af det fælles beredskab Frederiksborg Brand- og Redning. Men siden da er det ifølge tillidsmand Jesper Målgård gået den forkerte vej.

- Vi er bekymrede for robustheden og for, hvad der er det næste, der skal spares væk, siger han til avisen.

Bekymringerne får nu Gribskovs borgmester Kim Valentin (V) til at efterlyse ændringer - ellers vil kommunen forlade samarbejdet.

- Hvis beredskabet ikke har samme service og trivsel som hidtil, så har vi ikke lyst til at være i det fælles beredskab, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Regning for påsat skolebrand løber op i syv millioner

Radioer bliver nu undersøgt

Direktør i Frederiksborg Brand og Redning, Kim Lintrup, forsikrer dog, at problemerne med radioerne allerede er ved at blive undersøgt.

I forhold til serviceniveauet mener han, at politikerne får det, de har bestilt.

- De får den service, som de har besluttet i byrådet. I Gribskov er der nøjagtigt det samme antal brandfolk og materiel som tidligere, siger Kim Lintrup til Frederiksborg Amts Avis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik