Uenighed om hotel på fredet jord

Klage og uenighed bremser, i hvert fald midlertidigt, planer om hotelbygger i Gilleleje.

Hotelplaner i Gilleleje har splittet Fredningsnævnet og fået Danmarks Naturfredningsforening til at anke sagen, som derfor nu skal gå om.

- Han vil gerne bygge en restaurationsbygning på det fredede areal, siger Linda Bruhn Jørgensen, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Gribskov, om baggrunden for klagen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hotelejeren Humberto Orsini har købt Det Gamle Rådhus og Pyramiden i Gilleleje og har han søgt om lov til at tilbygge en restaurant på 150 kvadratmeter på det fredede område kaldet »Den grønne kile«.

Men kilen sikrer god offentlig adgang til vandet og må derfor ikke begrænses, mener naturfredningsforeningen.

Fredningsnævnet for Nordsjælland har dog givet dispensation med et snævert flertal på to mod en. Det er de to politisk valgte medlemmer af nævnet, der er for dispensationen, mens det tredje medlem, en dommer, mener, at det er i strid med formålet for fredningen. 

Gribskov Kommune er sælger af grunden, og købet er betinget af, at en lokalplan for området går igennem. I ansøgningen til Fredningsnævnet argumenterer kommunens forvaltning for, at det er en god idé at give dispensationerne.

Sagen skal nu behandles af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Indtil da kan byggeriet ikke gå i gang, da klagen har opsættende virkning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere