Udlejer bygger hegn tværs gennem børnehaves legeplads: Nu ender sagen i retten

En konflikt mellem en privat børnehave i Gilleleje og ejendommens udlejer ender nu i retten.

Bestyrelsesformand Rosa Sommer ved det plankeværk, som er årsag til en stor del af striden mellem udlejer og børnehaven. Foto: TV 2 Lorry

Først skal de ud af døren, så helt ud af børnehaven, så tværs over en parkeringsplads, langs stakittet ned af stien - og så kan børnene endelig komme i sandkassen.

Sådan ser hverdagen ud for børnene i den private daginstitution Børnehaven Ved Havet i Gilleje.

- De har simpelthen været så ubehøvlede, og de er umulige at trænge igennem til. De har gjort noget ulovligt, og nu skal de bare ud. Jeg er træt af det. De generer de andre beboere. Jeg afventer derfor rettens dom.

Torben Krøyer, Udlejer 

Årsagen er, at ejeren af ejendommen på Hovedgaden 53 i Gilleleje, den lokale erhvervsmand Torben Krøyer, har bygget et hegn, som skærer legepladsen midt over.

- Vi er en lille fantastisk børnehave, som bare gerne vil sameksistere med dem, som er her. Og vi kan jo ikke have en dialog med en mand, som ikke vil imødekomme os på nogen måder, og som bare gerne vil have os ud, siger bestyrelsesformand i børnehaven, Rosa Sommer.

Børnehaven Ved Havet har ligget i ejendommen siden 1967 Foto: TV 2 Lorry

Torben Krøyer købte ejendommen tilbage i 2011, og den indeholder både børnehaven og en række beboelseslejligheder.

Børnehaven har ligget der i mere end halvtreds år

Børnehaven Ved Havet har ligget i ejendommen siden 1967, men siden ejerskiftet i 2011 er konflikten mellem børnehaven og Torben Krøyer bare vokset.

Læs også En legeplads i Stenløse udløser fadølsvirak og hærværk

Ifølge børnehaven har Torben Krøyer forgæves forsøgt at få sat børnehaven på gaden med hjælp fra fogeden, og han har påbegyndt en række arbejder i børnehaven, som fortsat står ufærdige. Blandt andet er rækværket på den store altan på førstesalen ikke fastgjort, der er ikke vand i børnehavens udekøkken, og udskiftningen af børnehavens vinduer bærer præg af store mangler.

Udlejer: De generer de andre beboere

I dag tirsdag foreslog vi parterne at mødes, men det blev afvist af Torben Krøyer:

- De har simpelthen været så ubehøvlede, og de er umulige at trænge igennem til. De har gjort noget ulovligt, og nu skal de bare ud. Jeg er træt af det. De generer de andre beboere. Jeg afventer derfor rettens dom, siger Torben Krøyer.

Læs også Se billederne: Så lokalt var skybrud i Nordsjælland

Børnehaven vil dog rigtig, rigtig gerne i dialog: 

- Vi vil meget hellere prøve at finde en løsning på det. I stedet for at bekrige hinanden. Det synes vi simpelthen ikke fører nogle veje hen, siger bestyrelsesformand, Rosa Sommer. 

Parterne mødes i retten

Nu har børnehaven stævnet Torben Krøyer. Og Torben Krøyer har stævnet børnehaven for ulovligt at drive vuggestuevirksomhed uden udlejers tilladelse, hvilket børnehaven afviser: 

- Vi driver ikke vuggestue. Vi driver børnehave. Og børnehaven har fået dispensation til at have to vuggestuebørn ud af en nomering på 24 børn, siger Rosa Sommer. 

Det første indledende retsmøde i sagen er sat til at finde sted i slutningen af juni. 

03:15

Udlejer og børnehave på vej i retten

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik