Tidligere cykelstjerne går ind i politik: ”Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker”

Tidligere professionel cykelrytter Jesper Skibby stiller op til byrådet i Gribskov Kommune for lokallisten NytGribskov

I 1990’erne vandt Jesper Skibby etaper i de tre store grand tours Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Men til efteråret skal den tidligere professionelle cykelrytter vinde stemmer ved kommunalvalget.

quote Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker.

Jesper Skibby

Således stiller han op til byrådet i Gribskov Kommune for lokallisten NytGribskov.

Det oplyser partiet lørdag i en pressemeddelelse.

Fokus på både unge og ældre

Ifølge pressemeddelelsen vil Jesper Skibby i den kommende valgkamp blandt andet have fokus på erhvervspolitikken og samspillet med kulturlivet, som drivkraft for oplevelsesøkonomien.

- Han tror på, at vi sammen kan gøre Gribskov til et endnu bedre sted at leve eller drive virksomhed, lyder det.

Det bekræfter hovedpersonen også selv overfor TV 2 Lorry.

- Det er mig meget pålæggende, at der kommer flere faciliteter og tilbud for både til de unge og de ældre mennesker. Steder, hvor man kan samles, det mangler der.

- Jeg kan trække på min egens erfaring fra cykelsporten og overveje, hvad der var sket, hvis jeg ikke var kommet ind i et fællesskab. Hvis man giver unge mennesker mulighederne for det, de interesserer sig for og spørger ind til dem, så undgår man en masse problemer. Det er det, jeg har oplevet. Og det er det, der skal ske i Gribskov, siger han.

Samtidig håber den tidligere professionelle cykelrytter, at han kan medvirke til, at der kommer kortere afstand mellem borgerne og politikerne. 

- Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker. Jeg kalder en spade for en spade og en skovl for en skovl. Det er det, folk forstår.  Vi (politikere, red.) skal have tættere dialog og møde folk i øjenhøjde.

- Borgere og politikere skal tættere på hinanden, så vi kan løfte i flok og på tværs af partier, siger han.

Borgmester glæder sig

Spørger man Gribskovs nuværende borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov) er han da også glad for, at Jesper Skibby tilslutter sig lokallisten.

- Jeg er rigtig glad for, at Jesper har takket ja til at stille op for NytGribskov. Jesper kan bidrage positivt i byrådets arbejde med de mange livserfaringer han har med, udtaler han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Desuden er han et varmt og ærligt menneske, som altid giver smil og glæde omkring sig, ikke mindst i vores fantastiske byråds - og kandidatgruppe.

Kommunalvalget afholdes den 16. november 2021.