Stor jubel: Nu får plejehjemsbeboere to fastboende kæmpesnegle

To tidligere gæster flytter snart fast ind på Skovsminde Plejecenter i Græsted til mange af de nuværende beboers store begejstring.

En beboer på Skovsminde Plejecenter i Græsted spørger efterhånden dagligt: Hvornår kommer de? 

Med spørgsmålet hentyder hun til de afrikanske kæmpesnegle, der til stor begejstring for beboerne på plejecenteret flere gange har været på besøg som gæster. 

Det kunne TV 2 Lorry for nyligt berette.

Nu har en ansat på plejecenteret og snegleentusiast, Chanette Hjorth, tilbudt at forære beboerne to snegle, som i fremtiden vil flytte ind fast. 

- De glæder sig til, at sneglene kommer. En af beboerne kan slet ikke vente, så hun bliver ved med at stille spørgsmål ind til dem. Blandt andet omkring hvornår de kommer, om de må fodre dem, og om de må give dem navne. En anden glæder sig bare til at holde dem, siger Chanette Hjorth og tilføjer. 

Snart kan beboerne på Skovsminde Plejecenter holde to snegle i hænderne hver eneste dag. 
Snart kan beboerne på Skovsminde Plejecenter holde to snegle i hænderne hver eneste dag. 
Foto: TV 2 Lorry

- Beboeren har endnu ikke fundet på de to navne til sneglene, da hun vil se dem først, inden hun kan vælge de rigtige navne. Men det bliver nok et gammeldags- eller et bornholmsk-klingende navn. 

Over 800 derhjemme

Privat har Chanette Hjorth en samling, som formentligt vil få de fleste kæledyrsejere til at måbe.

I skrivende stund har hun en samling på omkring 800 afrikanske kæmpesnegle, som lever i utallige bure i hendes lejlighed. Dem opkøber hun i Plantorama eller via snegle-grupper på Facebook. Hvis plejecenteret i stedet skulle have købt sneglene af hende, havde de kostet 70 kroner stykket. 

- Afrikanske kæmpesnegle har en særlig betydning for mig, fordi de er anderledes. Det er sjovt at have et kæledyr, som alle andre ikke også har, siger Chanette Hjorth og uddyber, at sneglende lige nu vinder massiv popularitet i de danske hjem. 

Snegle skaber glæde

Chanette Hjort vil ikke love, hvornår sneglene flytter ind på Skovsminde Plejecenter, da der først skal skaffes et terrarium til de to kommende beboere.

Selv mener hun, at to snegle er det rigtige antal for plejecenteret, og privat har hun nu også nu grænsen for, hvor mange kæmpesnegle, hun kan huse. 

- Jeg har mere end rigeligt. Så nu prøver jeg at begrænse mig og få solgt en del af de unger, jeg har. Jeg har også lavet en aftale med plejecenteret om, at jeg kan hente de unger, som sneglene kommer til at avle, så jeg kan få solgt dem, siger Chanette Hjorth. 

- Plejecenteret skal ikke have mere end to snegle. Det er ikke alle, der synes, at kæmpesnegle er spændende. Men for de beboere som har svært ved at gå, er det guld værd at sidde stille og hygge med sneglene. 

Fakta om den afrikanske kæmpesnegl

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere